No jest jeszcze prostrza możliwość że Sigma zrobi aparat z "odpowiednim" mocowaniem.
No jest jeszcze prostrza możliwość że Sigma zrobi aparat z "odpowiednim" mocowaniem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ot i to :-)Zamieszczone przez Kolekcjoner
skoro producenci niezależni robia obiektywy z różnymi mocowaniami, to co szkodzi, żeby robili również korpusy?
Zreszta Kodak juz kiedyś to przeskoczył robiąc DCS 14MPix z mocowaniami C i N
Gdyby tak Sigma zaczęła wypuszczać korpusy (analogicznie jak szkła) z mocowaniem do wyboru: C/N/KMS/P to by było ciekawie .
Fuji też zreszta mogłoby przestać się ograniczać do bagnetu N.
Dla Fuji korpusy robi Nikon, który mógłby się w przypadku podobnego obrotu sprawy nieco zdenerwować. Podobnież Kodak robił DCS-a z bagnetem F na korpusie od Nikona, ale już wersję z mocowaniem Canona robił na korpusie SigmyZamieszczone przez gwozdzt
Jak jednak pokazuje ostatni przykład, nie było z tym problemu! Ja bym najchętniej widział wersję z wymiennym mocowaniem bagnetowym - ależ to byłby hicior!!!