Zamieszczone przez Cichy
Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x
Wiadome że na wolnym !![]()
Zamieszczone przez Cichy
Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x
Wiadome że na wolnym !![]()
Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujeszZamieszczone przez M_Kuron
, a co było dotąd?
I dlaczego nie jest?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://canon-board.info/showthread.php?t=13787Zamieszczone przez Kolekcjoner
Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcieZa to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek
Wcześniej był Nikon D70 ale wygrał u mnie canon. Po pierwszym dniu mogę powiedzieć, że nie żałuję![]()
5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
www.maciejkuron.pl
ciekawe jak wytrzymasz z czwórką dzieciaków....Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek![]()
A co Cię najbardziej użekło w 30d?Z jakich opcji korzystasz najczęsciej?
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Dzieki za link.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
M_Kuron, a co Cię skłoniło do zmiany systemu, bo między D70, a 30D to przepaść jest ale mogłeś przecież pójśc w D200:grin![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Skłoniły mnie: opinie fotoreporterów, szumy, tańsze obiektywy, możliwość pożyczenia szkieł od kolegów, szybkość korpusu za którą płaci się ponad 1000zł mniej w stosunku do d200... I to by było tyleKupując d200 i zamieniając swoje dotychczasowe długie szkło na coś szybszego wydałbym w sumie tyle samo co zmieniając system. Jeśli stare graty się sprzedadzą będzie ok.
30D mam jeden dzień więc większosci opcji nawet nie znamNa śluby przyda mi się bardzo dobre iso 800 oraz opcja fotografowania w dobrym JPG + RAW (czego brakowało mi w d70) 5kl/sek przyda się na siatkówkę i żużel, dobre iso 1600 pozwoli mi nie spłaszczać zdjęć fleszem w reporterce.
Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii. Korekcja naświetlania EV jest ustawiana w strasznie dziwny sposób, kilka przydatnych rzeczy jest w menu i często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera. Poza tym wkurza mnie ten wieśniacki niebieski guzik do drukowania, ale to już tylko z estetycznego punktu widzenia
Czwórką dzieci proszę mnie nie straszyć!!!!![]()
5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
www.maciejkuron.pl
Dzięki za odpowiedź, z tym pożyczaniem obiektywów to fakt zresztą mnie się nawet to z body udaje ale niedługo z tym już konczęi mam zamiar coś kupić
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-08-2006 o 01:13
Kapitan Wagner
Gratuluje zmiany systemu,ja niestety musze siedzieć w tym systemie bo bym nie wyrobił z kasą,a rozważam zmiane systemu.Może kiedyś sobie pozwole na to.Życze tylko udanych zdjęć i niech światło będzie z tobą.
If your pictures aren't good enough,you're not close enough - Robert Capa
instagram > https://www.instagram.com/cez_lewandowski/
zdrada ! zdrada![]()