Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Stałem się canonierem!

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Mam pytanie z innej beczki: zasmażkę z bułki robimy na wolnym czy dużym ogniu ?

Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x

Wiadome że na wolnym !

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_Kuron
    Witajcie
    Od wczoraj jestem posiadaczem canona. Zestaw niejest na razie jakiś szczególny, ale na początek musi być
    Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujesz, a co było dotąd?
    I dlaczego nie jest?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujesz, a co było dotąd?
    I dlaczego nie jest?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=13787
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek

Wcześniej był Nikon D70 ale wygrał u mnie canon. Po pierwszym dniu mogę powiedzieć, że nie żałuję
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek
    ciekawe jak wytrzymasz z czwórką dzieciaków....

A co Cię najbardziej użekło w 30d?Z jakich opcji korzystasz najczęsciej?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Dzieki za link.
    M_Kuron, a co Cię skłoniło do zmiany systemu, bo między D70, a 30D to przepaść jest ale mogłeś przecież pójśc w D200:grin
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Skłoniły mnie: opinie fotoreporterów, szumy, tańsze obiektywy, możliwość pożyczenia szkieł od kolegów, szybkość korpusu za którą płaci się ponad 1000zł mniej w stosunku do d200... I to by było tyle Kupując d200 i zamieniając swoje dotychczasowe długie szkło na coś szybszego wydałbym w sumie tyle samo co zmieniając system. Jeśli stare graty się sprzedadzą będzie ok.

30D mam jeden dzień więc większosci opcji nawet nie znam Na śluby przyda mi się bardzo dobre iso 800 oraz opcja fotografowania w dobrym JPG + RAW (czego brakowało mi w d70) 5kl/sek przyda się na siatkówkę i żużel, dobre iso 1600 pozwoli mi nie spłaszczać zdjęć fleszem w reporterce.

Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii. Korekcja naświetlania EV jest ustawiana w strasznie dziwny sposób, kilka przydatnych rzeczy jest w menu i często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera. Poza tym wkurza mnie ten wieśniacki niebieski guzik do drukowania, ale to już tylko z estetycznego punktu widzenia

Czwórką dzieci proszę mnie nie straszyć!!!!
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, z tym pożyczaniem obiektywów to fakt zresztą mnie się nawet to z body udaje ale niedługo z tym już konczę i mam zamiar coś kupić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-08-2006 o 01:13
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Leon13th
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Gratuluje zmiany systemu,ja niestety musze siedzieć w tym systemie bo bym nie wyrobił z kasą,a rozważam zmiane systemu.Może kiedyś sobie pozwole na to.Życze tylko udanych zdjęć i niech światło będzie z tobą.
    If your pictures aren't good enough,you're not close enough - Robert Capa

instagram > https://www.instagram.com/cez_lewandowski/

Domyślnie

zdrada ! zdrada

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów