Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Jak działa AWB w DSLR?

Domyślnie

nikon na auto balansie radzi sobie lepiej niz canon na auto.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron

Taaaa... Nikon Rulez, Canonierzy to zidiociałe palany - to wyczytane na forum Nikona. Na szczęście na CB przynajmniej nie obrażamy innowierców.

Aaaa... Olympus na auto bije na głowę Nikona a algorytm demozajkujący i konwertujący do jpeg w Minolcie jest rewelacyjny. Robić "na zielonym", robić "na zielonym".... w koncu zielony to dobry kolor tj. barwa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron
    po pierwsze to sie powtarzasz, po drugie mam nikona i zalezy jakie modele do siebie porównamy.

Janusz Body - ja tego na forum nikona nie wyczytałem, a siedzę tam sporo. Na każdym z tych forum - żółtym i czerwonym - znajdują się osoby z klapkami, wierzące w jedynie słuszny system. Na szczęscie nie stanowia większości. Większość jest chyba za swoim wyborem, ale bez fanatyzmu. Mam przynajmniej taką nadzieję, że chodzi tu o pogłębianie swojej wiedzy fotograficznej i o to by w efekcie robić lepsze zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-08-2006 o 21:59
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Działanie AWB

Automatyczny Balans Bieli.

Czy Szanowne Gremium ma doświadczenia z pracą w tym trybie przy bardzo długich czasach naświetleń - zwłaszcza w ciemni podczas "malowania światłem". 15, 30 sek i bulb.
    Chodzi o to czy różne źródła światła używane pojedyńczo do modelowania światłem obiektu fotografowanego są odwzorowywane jako białe, czy automat wariuje?

W grę wchodzi światło zapalnicznki, świetlówka, ekran telefonu, latarka, ognie choinkowe, itp...

Osobnym problemem jest ich równoczesne występowanie.

Liczę na uwagi od bardziej doświadczonych w tym względzie.
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów