nikon na auto balansie radzi sobie lepiej niz canon na auto.
nikon na auto balansie radzi sobie lepiej niz canon na auto.
Zamieszczone przez electron
Taaaa... Nikon Rulez, Canonierzy to zidiociałe palany - to wyczytane na forum Nikona. Na szczęście na CB przynajmniej nie obrażamy innowierców.
Aaaa... Olympus na auto bije na głowę Nikona a algorytm demozajkujący i konwertujący do jpeg w Minolcie jest rewelacyjny. Robić "na zielonym", robić "na zielonym".... w koncu zielony to dobry kolor tj. barwa...
po pierwsze to sie powtarzasz, po drugie mam nikona i zalezy jakie modele do siebie porównamy.Zamieszczone przez electron
Janusz Body - ja tego na forum nikona nie wyczytałem, a siedzę tam sporo. Na każdym z tych forum - żółtym i czerwonym - znajdują się osoby z klapkami, wierzące w jedynie słuszny system. Na szczęscie nie stanowia większości. Większość jest chyba za swoim wyborem, ale bez fanatyzmu. Mam przynajmniej taką nadzieję, że chodzi tu o pogłębianie swojej wiedzy fotograficznej i o to by w efekcie robić lepsze zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-08-2006 o 21:59
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Automatyczny Balans Bieli.
Czy Szanowne Gremium ma doświadczenia z pracą w tym trybie przy bardzo długich czasach naświetleń - zwłaszcza w ciemni podczas "malowania światłem". 15, 30 sek i bulb.
Chodzi o to czy różne źródła światła używane pojedyńczo do modelowania światłem obiektu fotografowanego są odwzorowywane jako białe, czy automat wariuje?
W grę wchodzi światło zapalnicznki, świetlówka, ekran telefonu, latarka, ognie choinkowe, itp...
Osobnym problemem jest ich równoczesne występowanie.
Liczę na uwagi od bardziej doświadczonych w tym względzie.
Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D