Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM i oslona przeciwsloneczna + futeral

czerela
    Guest

Domyślnie Canon EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM i oslona przeciwsloneczna + futeral

witam,
    szukam oslony przeciwslonecznej do powyzszego obiektywu, czy jest jakis zamiennik do
    http://www.sklepfotografi...i/Canon/EW83-J/ ?
    czytalam tez, ze zeby zalozyc oslone potrzebne jest zalozenie najpierw filtra UV, czego ja chcialabym uniknac, czy moze ktos mi cos poradzic?
    szukam tez instrukcji do canona EOS 30D w jezyku polskim jak rowniez futeralu typu: http://www.pixmania.com/pl/pl/56829/...tui-eh17l.html ale zeby miescil aparat wlasnie z tym obiektywem, ktoryjest troche dluzszy niz kit, czy w ogole taki istnieje? bardzo prosze o pomoc
    dziekuje

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Zamienniki produkuje np. firma TOPAZ i ja takowych uzywam. Kiedys na forum ktos polecal taka stronke z genialnymi pomyslami na oslony, przejrzyj tez allegro, cos tam powinno byc. Co do torby na sam aparat z krotkim obiektywem i bez dodatkow, to ja osobiscie polecam jakiegos toploadera np. cos z Lowepro Bardzo wygodne rozwiazanie i bezpieczne dla sprzetu.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerela
    szukam tez instrukcji do canona EOS 30D w jezyku polskim
    Wyszukiwarka by ci powiedziała, że jest np. taki wątek. A jeśli już będziesz miała dość prób ściągania z podanych tam adresów to daj znać na priva :-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A jakiś toploader zmieśći 30d z gripem ?

czerela
    Guest

Domyślnie

dziekuje bardzo za instrukcje, futeral chyba bedzie niedostepny z tym obiektywem, zostala mi jeszcze oslona, allegro przerzucilam cale, nic nie znalazlam, czy to prawda, ze zeby zalozyc oslone potrzebny jest filtr? jak pisalam wyzej wolalabym nie zakladac filtra

czerela
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominix
    Zamienniki produkuje np. firma TOPAZ i ja takowych uzywam. Kiedys na forum ktos polecal taka stronke z genialnymi pomyslami na oslony, przejrzyj tez allegro, cos tam powinno byc. Co do torby na sam aparat z krotkim obiektywem i bez dodatkow, to ja osobiscie polecam jakiegos toploadera np. cos z Lowepro Bardzo wygodne rozwiazanie i bezpieczne dla sprzetu.
    gdzie mozna znalezc te zamienniki TOPAZ? na wyszukiwarce i allegro same kamienie :-)

Uprawnienia umieszczania postów