Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Poszedlem Do Rozum Do Glowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Moja rada jest taka abyś sobie wziął 400D i poza kitem, kup Tamrona 28-75/2.0, dobre jasne szkło, można uzyć do makro czasami. 50/1/8 jeśli chcesz portretować inaczej nie widzę sensu, miałem i sprzedałem bo jakoś nie miałem okazji do zakłądania do zdjęć. No i nie bądź rozczarowany na początku, że fotki nie takie jak z kompaktu.
    Uważam że to bardzo dobra rada. Jeśli Ci zabraknie pieniędzy to wstrzymałbym się z lampą i gripem. Najważniejsze jest szkło i matryca - tym robisz zdjecia reszta to dodatki mniej lub bardziej ułatwiające życie. Karta może być ale między tym kingstonem, a Extreme III w 350 jest znaczna różnica (podejrzewam że w 400D będzie jeszcze większa). Tak samo odpuściłbym sobie na początek plecak i konwerter makro. Jak trochę porobisz zdjęcia to się przekonasz już po kilku dniach czego Ci na prawdę brakuje i wtedy Twoje dycyzje zakupowe będą dużo trafniejsze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W foto-raj.pl różnica między jednym i drugim body wynosi 200 zł więc chyba lepiej wziąść 400D, bo jednak nowsze. A ta matryca 10,1 MP to moim zdaniem wyłącznie chwyt marketingowy, poczyniony w ramach konkurencji z Sony Alpha 100.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

PaQ
    Guest

Domyślnie

Słuszna decyzja - tak naprawdę 20D praważa mocno nad 400D, ale dopiero jak się potrafi wycisnąć z tego sprzętu ostatnie soki albo ma jakieś konkretne potrzeby. Ja kupiłem swoje 20D bo akurat miałem okazję, gdybym nie miał był bym równie szczęśliwy ze starym 300D - w obu przypadkach ograniczeniem są wciąż moje umiejętności

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kolega pewnie zalozy jeszcze 15 podobnych watkow.. i w kazdym bedzie podjeta inna decyzja...

Kup ten ktory Ci bardziej odpowiada - to w koncu ma byc Twoj aparat czy nasz?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Myślę mariuszkom, że stajesz się żałosny:rolleyes: Załóż jeszcze 1000 wątków, zmień 2000 razy decyzję, a na końcu skończy się tak, jak powiedział Jac:

Cytat Zamieszczone przez Jac
    kup sobie jakiegos kompakta za 300zl zobacz o co chodzi w foto - pozniej wybierz to na czym ci zalezy ;-)
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powiedzcie mi tylko jedna rzecz - czy warto kupowac nowszy model aparatu tylko dlatego, ze jest nowszy? Jeszcze rozumiem 300D a 350D, bo faktycznie tam sporo roznic bylo, ale tutaj? Widze taki trend w lustrzankach, jaki jest w calym przemysle komputerowym - co 1,5roku wymieniamy wszystko co sie da na nowsze.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Pozatym IMHO miedzy 350d a 400d nie ma praktycznie roznic pod wzgledem zdjeć
    A skąd wiesz ? A sporo dokładniejszy AF to pikuś ? To jest ta jedyna zmiana która powoduje, że 400setka jest IMO warta uwagi. Pozdr.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    A skąd wiesz ? A sporo dokładniejszy AF to pikuś ? To jest ta jedyna zmiana która powoduje, że 400setka jest IMO warta uwagi. Pozdr.
    Poczekajmy na oficjalne testy, nie wiemy jakiej jakosci bedzie matryca, jak ten AF bedzie faktycznie dzialal itd. Poki co dosc abstrakcyjni rozmawiamy
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Gdybym miał kupowac teraz body, a warunki finansowe powodowałyby, że musiałbym wybierać pomiedzy 350d a 400d to wziąłbym 400 bo oprócz dokładniejszego AF dla mnie ważny byłby jeszcze RGB histogram.

mariuszkom, z tego co widzę to weź 400d i nie zawracaj gitary...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Gawcio
    Guest

Domyślnie

uważaj żebyś nie kupił tego gripa do którego link podałeś na swojej stronce, czyli

http://allegro.pl/item121113482_foto..._20d_30d_.html

bo może Ci się nie przydać ani do 350D ani do 400D

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów