Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Poszedlem Do Rozum Do Glowy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Myślę mariuszkom, że stajesz się żałosny:rolleyes: Załóż jeszcze 1000 wątków, zmień 2000 razy decyzję, a na końcu skończy się tak, jak powiedział Jac:

Cytat Zamieszczone przez Jac
    kup sobie jakiegos kompakta za 300zl zobacz o co chodzi w foto - pozniej wybierz to na czym ci zalezy ;-)
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    Załóż jeszcze 1000 wątków, zmień 2000 razy decyzję, a na końcu skończy się tak, jak powiedział Jac:
    .. mysle ze juz przy kolejnym nasza cierpliwosc sie wyczerpie i kolega dostanie jakiegos bana na otrzezwienie.. bedzie mial wtedy czas na przemyslenia (co kupic)

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powiedzcie mi tylko jedna rzecz - czy warto kupowac nowszy model aparatu tylko dlatego, ze jest nowszy? Jeszcze rozumiem 300D a 350D, bo faktycznie tam sporo roznic bylo, ale tutaj? Widze taki trend w lustrzankach, jaki jest w calym przemysle komputerowym - co 1,5roku wymieniamy wszystko co sie da na nowsze.

Dopiero zaczyna Awatar mort_subite
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katonczyk
    Powiedzcie mi tylko jedna rzecz - czy warto kupowac nowszy model aparatu tylko dlatego, ze jest nowszy? Jeszcze rozumiem 300D a 350D, bo faktycznie tam sporo roznic bylo, ale tutaj? Widze taki trend w lustrzankach, jaki jest w calym przemysle komputerowym - co 1,5roku wymieniamy wszystko co sie da na nowsze.
    Oczywiście, że to nie ma większego sensu - no chyba, że zaistniała zmiana międzygeneracyjna wnosi jakieś istotne (z punktu widzenia konkretnego fotografującego) modyfikacje, np. ów usprawniony AF. Albo ktoś ma na zbyciu trochę $$$ i koniecznie chce mieć "the latest and the greatest" (pomijając fakt, że trudno na poważnie aparat entry-level określać tak górnolotnie).
    Natomiast jeżeli ktoś dopiero się do lustrzanki przymierza, to rozważania 350D vs 400D mają jak najbardziej sens. W chwili obecnej jest to oczywiście takie sobie bicie piany, bo dopóki nie pojawią się testy "czterysetki", to trudno się sensownie na temat tego aparatu wypowiadać. Niemniej jest o czym myśleć - różnica w cenie nie będzie przypuszczalnie oszałamiająca, zaś co nowe, to nowe...
    Miłego dnia.

Gawcio
    Guest

Domyślnie

uważaj żebyś nie kupił tego gripa do którego link podałeś na swojej stronce, czyli

http://allegro.pl/item121113482_foto..._20d_30d_.html

bo może Ci się nie przydać ani do 350D ani do 400D

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolego,

Bardzo Cię proszę, nie zanudzaj nas już tym, jaki aparat po raz 100-ny zdecydowałeś się jednak kupić. To jest Twoja prywatna sprawa i nie musisz się tym dzielić. Jak już wreszcie kupisz, to sobie umieść w stopce i osoby zainteresowane będą się mogły dowiedzieć.

Przez takie nic nie wnoszące wątki, coraz trudniej znaleźć na forum ciekawe, przydatne informacje.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    ...
    Przez takie nic nie wnoszące wątki, coraz trudniej znaleźć na forum ciekawe, przydatne informacje.
    Mam dokładnie takie same wrażenia.

Może by tak załozyć nowy dział w kategorii dla początkujących pt. "Co Kupić" i wszystkie posty w stylu "czy mam kupić bułke z masłem czy moze lepiej bez" bezwzględnie i bezdyskusyjnie tam przenosić.

Powoli robi się cos podobnego do grup dyskusyjnych typu rec.xxxx.pl które przestałem czytać zupełnie m. in. z powodu zalewu postów "co kupic"

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Oj dopiero zbieram na szkła ::-| ,ale wtedy szybciej je kupie,niż jak bym miał kupić 400d

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128
    Oj dopiero zbieram na szkła ::-| ,ale wtedy szybciej je kupie,niż jak bym miał kupić 400d
    Tak, oczywiście te dwie stówki przyoszczędzone na body pozwolą akurat na pokrycie różnicy w cenie między eLką a tanim uzupełnieniem KIT-a ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    .... z powodu zalewu postów "co kupic"
    Zastanawiająca jest geneza tego zjawiska.
    Wydaje mi się, że gdy potencjalny klient ma problem z wyborem towaru, to powinien mu doradzic sprzedawca. Czyżby więc była to po części wina sprzedawców?
    Czy naprawdę wcisnęli ludziom już tyle kitu, że nikt im nie ufa? Czy też może sami nie posiadają wystarczającej wiedzy na temat tego, czym handlują? A może jeszcze coś innego...?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów