Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Obiektyw 70 -300 dla Canona 20D

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    Albo dozbieraj jeszcze trochę i kup od razu 100-400L.
    I to jest wg mnie strzał w dziesiątkę .
    1. Gratuluję pięknych zdjęć!
    2. IMHO obiektyw ciemny jak diabli Osobiście wolałbym dodać do tej Sigmy (lub innej dobrej stalki 200mm) konwerter 2x i wyszłoby dużo taniej, a na dodatek z dolnego końca dużo jaśniej.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Osobiście wolałbym dodać do tej Sigmy (lub innej dobrej stalki 200mm) konwerter 2x i wyszłoby dużo taniej, a na dodatek z dolnego końca dużo jaśniej.
    Jurek, którym zoom Sigmy masz na myśli?

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jurek, którym zoom Sigmy masz na myśli?
    Nie myślę o zoomie, ale o tej Twojej pięknej stalce 180 mm.
    Już wcześniej kilka razy wyrażałem swoje zdanie, że IMHO w zakresie długich ogniskowych zoom jest mało przydatny. A to z tego powodu, że ostrzenie wymaga takiej precyzji i skupienia uwagi, że zoomowanie ją rozprasza.
    Zresztą przyglądnij się temu co używają profi od fotografii sportowej. Faktem jest, że zazwyczaj ogniskowe są jeszcze dłuższe, oraz raczej brak bariery kosztowej, ale...

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aaa, OK. Myślałem, że masz jakiegoś zooma na myśli
    Tak...ta stałka 180mm jest niesamowita! Pisałem o niej kiedyś w testach sprzętu TU ale poza mną nikt nie wyraził chyba zainteresowania tym obiektywem (tzw. zero dyskusji co można różnie rozumieć :wink: ).
    Fakt jest niezaprzeczalnie jeden - to szkło przeznaczone niemal wyłącznie do makro. Nieporęczny do portretów i trochę za krótki i za wolny do np. sportu. Co prawda portrety nim robiłem i wyszły wspaniale ale musiałem nieźle oddalić się od obiektu. Do makro jednak niezastąpiony

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tak...ta stałka 180mm jest niesamowita! Pisałem o niej kiedyś w testach sprzętu TU ale poza mną nikt nie wyraził chyba zainteresowania tym obiektywem (tzw. zero dyskusji co można różnie rozumieć :wink: ).
    Jak tu dyskutować z faktami
    :wink:

MADNESS
    Guest

Domyślnie

OK wielkie dzieki za pomoc chyba skorzystam z rad muflona i Viteza odnosnie obiektywów. Musze sie tylko rozejrzec gdzie moge je kupic po sensownej cenie w internecie w USA.
    Jesli wiecie gdzie moge znalezc dobra stronke na USA to bede wdzieczny za info.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Weź pod uwagę, że 100-400 jest ciemny, ale ma IS. Najlepiej to kup Sigmę 70-300 2.8 :-)

A Poważniej i za mniejsze pieniądze - 70-200 - miałem, świetnie ostrzy. 70-300 IS bym nie kupił, bo jakość ta sama jak za 3 razy mniejszą kasę bez IS. Zadowalająca.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MADNESS
    Jesli wiecie gdzie moge znalezc dobra stronke na USA to bede wdzieczny za info.
    Najsolidniejsza i najdroższa firma to B&H Ja kupowałem i polecam z czystym sumieniem firmę dużo tańszą, ale niewiele mniej solidną, czyli BuyDig.com

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ja kupowałem i polecam z czystym sumieniem firmę dużo tańszą, ale niewiele mniej solidną, czyli BuyDig.com
    Niewiele mniej solidna - jak to rozumiec? Robią w bambuko tylko co setnego klienta?
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Niewiele mniej solidna - jak to rozumiec? Robią w bambuko tylko co setnego klienta?
    Nie wiem jak to wygląda procentowo. Swoją opinię oparłem na forum konsumenckim

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów