Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Popracuj aparatem 6-8 godzin dziennie, przeklniesz 350D na wszystkie sposoby i nastepnego dnia zakupisz cos czym da sie normalnie pracowac :smile:

Osobiscie nie kupiłbym 400D nawet gdyby obrazował 2x lepiej od mojej 20tki miał wiekszy wizjer 10kl/s ale dalej pozostawałby w tym małym gownianym opakowaniu, bo przy 6-8 godzinnej sesji zaryczałbym sie dostał skurczu barku i palcow.......ergonomia tej puszki to kpina! jak jest grip to w miare dobrze kadruje sie w pionie ale w poziomie to ta puszka nadaje sie tylko na statyw.

Pozdro.
    Aje ja nie pracuję zwodowo jako fotograf tylko lubię robić zdjęcia, poza tym od komputerów nabawiłem się RSI i np. dla mnie 350D jest o niebo lepsza bo mniejsza i lżejsza co dla mojego bolącego nadgarstka ma niebagatelne znaczenie. Poza tym po zrobieniu zdjęć chowam aparat do plecaka lub wieszam na szyi ;-) ..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

MMM Do tego jeszcze trzeba wziąść pod uwagę fakt że spora część użytkowników 400D poprzestanie na kitowym obiektywie z którym nawet nie ma co marzyć o osiągnięciu rozdzielczości optycznej dającej odwzorowanie 8-miu megapikseli a co dopiero 10-ciu
    kiedy ja kupowalem sprzet to moglem miec gola 20ke z kitem albo bardziej wypasna 350ke a ze podstawa to obiektyw nie mialem watpliwosci... a jak juz mowi sie tyle o trzymaniu i wogole komforcie pracy to FujiS3 wymiata, normalnie zakochalem sie w tym aparacie od pierwszego... dotyku ;-)

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    No ale nie ma to jak kupić 30d i nie wykorzystać nawet 30% mozliwosci tego aparatu i pózniej sie wyżywac(albo usprawiedliwiać) na forum pisząc rózne bzdury
    No tutaj to walnąłeś z grubej RURY.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Początki nałogu

Domyślnie

czasem trzeba =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Alien, jak podajesz konkretne liczby typu 30% to ja prosze o jakies wyliczenia dokladniejsze. Bo jak narazie to z grubej rury duza bzdura dla mnie.
    ...

Początki nałogu

Domyślnie

Myśle ,że równie dużą bzdure napisał MMM....nie wiem jaki procent funkcji eosa 30d wykorzystuje ale jesli wypisuje takie "fakty" to....troche sie osmiesza...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Ludziska ta dyskusja chyba niema większego sęsu ponieważ. Każdy normalny człowiek kupuje aparat wedle swoich potrzeb i mozliwości finansowych, aparat to nie lokata. A czy jakość trzymania aparaty ma priorytetowe znaczenie przy jego doborze? Jeżeli tak to po co kupujemy Canona? A jeżeli chodzi o pixele to mimo iż 350D i 20D mają po 8 mpix a 400D o 2 mpix więcej to wydaje mi sie że Canon nie pozwoli sobie by aparat 3-cyfrowy (40% tańszy) robił lepsze fotki od 2-cyfrowego. Po za matrycą jest jeszcze soft. I pamietajmy aparat utrwala to co przekazuje mu obiektyw.
    Po co komu jakieś wodotryski? inwestujmy w szkło!!!
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Początki nałogu

Domyślnie

Podpisuje sie pod tym co napisał kiku1..koniec waśni - niech kazdy wybierze co mu bardziej leży - grunt by był zadowolony , bo jesli bedzie zadowolony to i fotki będą super =)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)Na zdrowy rozum..2 miliony pikseli wiecej to sie równa wiecej szczegółów =)(...)
    Tiaaa i ok. 2MB większy Raw dzięki za takie zalety:grin:.

(...)No ale nie ma to jak kupić 30d i nie wykorzystać nawet 30% mozliwosci tego aparatu i pózniej sie wyżywac(albo usprawiedliwiać) na forum pisząc rózne bzdury
    Szczerze mówiąc to nie rozumiem tego ostatniego zdania w odniesieniu do ilości pikseli;-) :smile:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

;-)
    Cytat Zamieszczone przez twi
    Aaaa co Ty tam wiesz o fotografowaniu :-D
    :-P Kurcze, w sumie to bardzo niewiele, ale mama zawsze mi mówiła, że o bezpieczniejsze od zabawy taty sztucerem tak sobie czas od czasu nacisnę taki jeden albo drugi guzik w aparacie, żeby sprawdzić czy bteria jeszcze działa:wink:

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów