Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Początki nałogu

Domyślnie

http://www.photoworkshop.com/canon/rebelxti/index.html

bardzo fajna prezentacja 400d...=)
    AF jednak ten sam co w 30d - szybki i bardzo precyzyjny , pozatym jest to aparat dla całej rodziny - od dziecka po tatusia co uwazam za ogromny plus =) W każdym razie na pewno do plecaka sie zmiesci miedzy kanapki i to na dłuuugą podróż Filtr anty kurzowy jest nie do przecenienia....
    No i zdjecia na pewno nie beda brzydsze niz te zrobione 20d...a w jpegu bardziej szczegółowe i ładniejsze....duży bufor pozwala na uzywanie 400d zarówno do zdjec sportowych,fotografowania ptaków jak i bardziej amatorskich zastosowań...menu jest proste i czytelne dzieki 2,5 calowemu i jasnemu ekranikowi a wszystkie ważne opcje są pod ręką Cóż jak dla mnie aparat idealny =]
    Ostatnio edytowane przez alien ; 30-08-2006 o 00:35
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

prezentacja super ! niezle ja wykonali, z tego co widac to aparacik niezle sie prezetuje, poczekamy na pierwsze testy, mam nadzieje ze beda dobre i zakupie zamiast 350D ta 400D hehe

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Filtr anty kurzowy jest nie do przecenienia....
    Moja 20tka niedlugo skonczy 2 lata dosc intensywnego uzytkowania, zmieniania obiektywow w przeroznych warunkach i... do tej pory 4 razy czyscilem matryce.
    Naprawde zastanawiam sie nad przydatnoscia tego filtru a jeszcze bardziej nad tego typu wciskaniem marketingowych haselek.
    Widze tylko jedna potrzebe dodawania go do puszek Canona - bo konkurencja ma.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    ukasz polecam strone 1 i dokladne przeczytanie mojej wypowiedzi =]
    Co do af to po pierwsze nie krzycze...wciaz gdybam
    A po drugie to sami konstruktorzy podali taką wiadomość i mysle ze jak sie spojrzy w sama tylko specyfikacje to to widać...ale narazie to tylko gdybanie =)

Nie musisz sie tak denerwowac - każdy ma prawo do swoich subiektywnych opini i nic ci do tego lepiej dodaj coś madrego od siebie bo narazie z tym cienko u Ciebie =)
    Dziękuję za ocenę mojej pisaniny na forum, zastanowię się

Jeśli uważasz że mój post był napastliwy - przepraszam.

Niemniej jednak, wracając do treści dyskusji: sam przyznajesz że gdybasz, z czego wnioskuje że nie używałeś ani 10D ani 20D. Jednocześnie piszesz że - Twoim zdaniem - kupując 20D mariuszkom zrobi sobie krzywdę... No, jeśli upuści sobie tą puszkę na nogę, to może owszem .

A tak poważnie: Tak się składa że w temacie porównania puszek różnych rozmiarów mogę coś powiedzieć bez gdybania. Rok używałem 350D, teraz pół roku 20D. Podpinałem do nich zarówno małe obiektywy jak i takie powyżej 1kg wagi. I na tej podstawie polecam 20D jako lepszy korpus. Nie ze względu na funkcje, tylko wygodę użytkowania. Choć oczywiście kupując 350D krzywdy sobie nijakiej nie zrobisz - to dobry aparat.

Aha, wygodny uchwyt za korpus bardziej przydaje sie przy małych obiektywach. Jeśli podepniesz coś większego (niekoniecznie musi być wielka lufa, wystarczy coś wielkości 24-70) wygodnie trzyma się po prostu za obiektyw, drugą ręką operując aparatem.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ... Widze tylko jedna potrzebe dodawania go do puszek Canona - bo konkurencja ma.
    Konkurencja ma też sensownie rozwiązane Auto-ISO oraz bezprzewodową kontrolę błysku dla zewnetrznych lamp bez konieczniości zakupu lampy Master za ca. 1500zł czy idiotycznego sterownika za 800zł.
    Mogliby pójść w tym kierunku....
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Vitez to nie jest tak do końca ,że Canon tak jak np. Sony próbuje na siłe wcisnąć swoim klientom wynalazek w postaci powłoki antykurzowej...
    Tu trzeba sobie powiedziec jasno iż Canon jako pierwszy wyeksponował fakt, że filtr ultradźwiekowy nie usunie z matrycy wszystkich rodzajów brudow.
    Jednak mieć go a nie mieć to chyba lepiej mieć...ups zaczynam filozofować..oki kończe już
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    To jeszcze ja się wtrącę..
    Mając od ponad roku 350D (z gripem, żeby nie było ;-) ) nie zamieniłbym go w tej chwili na 20D, mimo jego lepszej ergonomii (czyli uchwyty, kółka itp.)

Pozdr
    Artur
    Popracuj aparatem 6-8 godzin dziennie, przeklniesz 350D na wszystkie sposoby i nastepnego dnia zakupisz cos czym da sie normalnie pracowac :smile:

Osobiscie nie kupiłbym 400D nawet gdyby obrazował 2x lepiej od mojej 20tki miał wiekszy wizjer 10kl/s ale dalej pozostawałby w tym małym gownianym opakowaniu, bo przy 6-8 godzinnej sesji zaryczałbym sie dostał skurczu barku i palcow.......ergonomia tej puszki to kpina! jak jest grip to w miare dobrze kadruje sie w pionie ale w poziomie to ta puszka nadaje sie tylko na statyw.

Pozdro.

Początki nałogu

Domyślnie

towersivy twój punkt widzena jest jak najabrdziej słuszny jednak dla odmiany ja moge nie mieć ochoty nosic "cegły" przez 6 godzin , i podejrzewam ,ze efekty końcowe byłyby podobne....
    Pozatym 400d jest aparatem jak najbradziej dla całej rodziny - od dziecka po tatusia - i ja tu upatruje duży plus

...pozatym eos400d także powinien się sprawdzić w zastosowaniach bardziej profesjonalnych - wiele osób już to udowodniło na tym forum....a i jakość zdjęć będzie odrobine lepsza - bardzo fajna i praktyczna amatorska puszeczka

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

nie rozumiem tych przepychanek ktore odchodza w tym temacie. kazdy wybiera sprzet wg swoich potrzeb i tak dla jednego wazniejsza jest ergonomia a dla innego zawartosc pudla. nabijacie sie ze 400 ma duzy ekran LCD... dlaczego nie moglem przeczytac rownie zabawnych postow pod komentarzami na temat 30ki? 2 megapiksle wiecej w 400d niz ma 20d to zawsze 2 megapiksele wiecej! jak dzis pamietam arguemnty wyzszosci 350d nad 70d bo mial wlasnie o te 2megapiksele wiecej.... naprawde zluzujcie a amatorzy ktorzy wczuwaja sie w profi niech zaczna cykac zdjecia a nie piescic pudelka... ech duzo rozmawiac na temat tego kto jest profi ale dla mnei to taka osoba co trzepie ostra kapuste za swoja prace bez wzgledu na to czym cyka...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja bym polecał 20D rownież ze wzgledu na ergonomie. Mam 300D(jest nieco wiekszy) i przy okolo 4h pracy z podpietym 70-200 2.8 nie mialem sily juz utrzymac aparatu nawet z 50 1.8. Kiedy kolega pozyczyl mi swoje 20D i pracujac nia z ta sama 70-200 prze podobny czas nie odczuwalem takie zmeczenia jak z moja 300. Poprostu 300 trzyma sie dwoma palcami a 20D 4 a jezeli 20D jest z gripem to jest jeszcze bardziej idealna. Nie przrebrnolem przez caly watek ale widzialem sample ze strony Canona. Powiem ze z takimi szkłami i w studiu to nawet Nikonem sie zarobi takie fotki :P A zdjecia sportowe i ten widoczek na koncu to tez normalne zdjecia. Pokazcie mi sample z kitem na iso 1600 w trudnych warunkach.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów