Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Początki nałogu

Domyślnie

To jeszcze ja się wtrącę..
    Mając od ponad roku 350D (z gripem, żeby nie było ) nie zamieniłbym go w tej chwili na 20D, mimo jego lepszej ergonomii (czyli uchwyty, kółka itp.) jeśli miałbym zmieniać lub kupować nową puszkę to poczekałbym na testy 400D - bo to co piszą wygląda na tyle zachęcajaco że można oczekac te 2-3 tygodnie. Cena ma być około 2400 za puszkę (800$ lub ktoś dawał linka za 1000 CHF) co jest bardzo dobrą ceną. Co za tym idzie cena 350D na pewno spadnie o pare setek..W 20D bym już teraz nie wchodził, zamiast pchać się w puszkę kupiłbym lepsze szkło lub mocniejszą lampę. 350D da się naprawdę robić zdjęcia, jeśli nie masz wygórowanych potrzeb - a z tego co widze ma to być pierwsza lustrzanka.. Parę cech 400D (z wyjątkiem ergonomii oczywiście ) powoduje że jest on porównywany w testach z 30D więc jeśli wybierać to IMHO pomiędzy 400D a 30D po wejściu do sprzedaży tego pierwszego (i to po paru tygodniach kiedy ceny się ustabilizują) bo wtedy albo kupisz nowy sprzęt albo starszy model tyle że sporo taniej
    BARDZO trafne spostrzezenia! Powinieneś częściej się wtracać
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    BARDZO trafne spostrzezenia! Powinieneś częściej się wtracać
    ;-) - e tam, zaraz twoi oponenci mnie zakrzyczą..
    To dopiszę jeszcze że właśnie swoją 350 tak kupowałem - miałem kupić 300d którym robiłem wcześniej trochę zdjęć i miałem do wyboru 300D albo dużo dołożyć i kupić 20D. Zakupy planowałem w lutym ale w marcu cwanon pokazał 350D - i stało się dokładnie to co teraz pewnie się stanie. Ceny 300D spadły wyraźnie, po 2 miesiącach od premiery 350D też spadło do rozsądnych cen, a i porównania 350D z 20D też oprócz ergonomii nie wyglądały tak źle (taka sama matryca, znaczne poprawki względem 300D rzeczy, które bardzo wkurzały - pomiar swiatła, ai servo itp.). Tak więc wstrzymałem się z zakupem i nie żałuję, teraz powoli (z jednej pensji w 4 osoby nie tak łatwo kupowac co chwilę coś nowego) kupuję obiektywy i osprzęt. A puszkę zawszę zdążę zmienić, obiektywy mam zamiar kupować tylko L bo nie stać mnie na to żeby oszczędzać i na nich najmniej się traci, poza tym puszkę się kiedyś wymieni a szklarnia zostanie ;-). Docelowo za parę lat pewnie czeka mnie FF więc doszedłem do wniosku że nie będe się bawił w półśrodki tylko powoli ale do celu środkami na jakie mnie stać.

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Za 20D w tej chwili przemawia tylko fakt, że ma 5 kl/s.
    Raczysz żartować ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

tak sobie porownywalem teraz parametry 20D i 400D to powiem ze 400D wypada znacznie lepiej, chyba rzeczywiscie poczekam te pare tygodni i zobaczymy na co stac ta 400D

Początki nałogu

Domyślnie

dziwny jest ten świat =)
    Mariusz ja nawet rozumiem Twoje niezdecydowanie - w koncu to twój pierwszy dslr ale wszystko ma swoje granice
    Ostatnio edytowane przez alien ; 27-08-2006 o 22:04
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Na Twoim misjscu wstrzymałbym się z tymi gratulacjami. Mariuszkom pewnie jeszcze przed zakupem z 20 razy zmieni swój wybór
    Gratuluję solti-przewidziałeś zmianę decyzji

Ale może przynajmniej chłopak nie będzie żałował....?! Bo w sumie 3000zł można wydać w 5 minut ale żałować się będzie napewno dłużej!

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

nie ze spoznionym tylko ta 400D bardzo mnie intryguje, chce kupic najlepsze body w przedziale cenowym do 4 tys , albo 20D albo 400D, postarajcie sie mnie zrozumiec
    Ostatnio edytowane przez mariuszkom ; 27-08-2006 o 22:08

Domyślnie

chce kupic najlepsze body w przedziale cenowym do 4 tys
    To zobacz ile na razie kosztuje 400d - http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...ortowanie=cena - będziesz miał jeszcze na obiektyw za 1100zł

EDIT
    Tutaj masz sample z 400d.
    Ostatnio edytowane przez Bushi ; 27-08-2006 o 22:17

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

mialem 350. 400 dla mnie nie wnosi wiele wiecej.
    8Mpix dla mnie wystyka az nadto. Wygody z KORZYSTANIA z aparatu nie ma co porownywac.
    Zupelnie inna przyjemnosc z cykania 2cyfrowym canonem.
    Tyle uzasadnienia.
    20d.

pozdrawiam
    f.
    Ostatnio edytowane przez fICHU ; 27-08-2006 o 22:24
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Początki nałogu

Domyślnie

Mariusz zerknij jeszcze tutaj http://dc.watch.impress.co.jp/cda/ds...8/28/4486.html jest mnóstwo zdjęć zrobionych 400d a takze porównanie z 350d =)

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów