To ja może skrytykuję dwie niezbyt mądre wypowiedzi
Hm, tylko fakt że 5 kl/s. Zdażały mi się sytuacje gd ratowało mnie to 5 klatek, gdy fotografowałem coś dynamicznego, lub szybko umykającego. Wypowiedź bezpodstawna, gdyż za 20D przemawia znacznie więcej.Zamieszczone przez gietrzy
Oczywiście, z tym że amatorowi jest to w ogóle niepotrzebne, a jeśli od tego zależy kupno cyfrówki w dzisiejszych czasach to ja dziękuję.Zamieszczone przez gietrzy
Ja osobiście robię wyłącznie RAW ale jak komuś zależy na czymś takim to jego sprawa.Zamieszczone przez gietrzy
Tylko z tym przyznam ci racjęZamieszczone przez gietrzy
skoro 20D przepali przy 1/8000 s to co dopiero 400DZamieszczone przez gietrzy
??:
A z 20D będziesz jeszcze bardziej zadowolonyZamieszczone przez alien
Owszem, to niekoniecznie prawda.Zamieszczone przez alien
To jedno z najgłupszych zdań jakie przeczytałem na tym forumZamieszczone przez alien
![]()
Myślisz że komukolwiek bardziej potrzebne jest 50 klatek w serii (ło matko, niby do czego) niż 5 kl/s, które są bardziej przydane podczas fotografowania np. ptaków?
Przydaje się ale żeby nie do przecenienia?Zamieszczone przez alien
Więc nie do przecenienia jest filtr który nie usuwa brudów? :-DZamieszczone przez alien
AF raczej aptekarsko szybszy. Szumy większe niż w 20D, ze szczegółami się zgodze, ale niewielka jest różnica między 8 a 10 mpx, tylko mniej zdjęć na karcie.Zamieszczone przez alien
Cholernie przydatna amatorowi funkcjaZamieszczone przez alien
![]()
Korzyść? ja tyle zapłaciłem za nowy 20D jakieś 4 miesiące temu.Zamieszczone przez alien
oo to na pewno.Zamieszczone przez alien
Ma wpływ bo łatwiej kadrowaćZamieszczone przez alien