Z czego? Chyba poniosło Cię nieco...Zamieszczone przez alien
Z czego? Chyba poniosło Cię nieco...Zamieszczone przez alien
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
może ale to chyba nie jest najwazniejsze w tej dyskusji?Z czego? Chyba poniosło Cię nieco...![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
To ja może skrytykuję dwie niezbyt mądre wypowiedzi
Hm, tylko fakt że 5 kl/s. Zdażały mi się sytuacje gd ratowało mnie to 5 klatek, gdy fotografowałem coś dynamicznego, lub szybko umykającego. Wypowiedź bezpodstawna, gdyż za 20D przemawia znacznie więcej.Zamieszczone przez gietrzy
Oczywiście, z tym że amatorowi jest to w ogóle niepotrzebne, a jeśli od tego zależy kupno cyfrówki w dzisiejszych czasach to ja dziękuję.Zamieszczone przez gietrzy
Ja osobiście robię wyłącznie RAW ale jak komuś zależy na czymś takim to jego sprawa.Zamieszczone przez gietrzy
Tylko z tym przyznam ci racjęZamieszczone przez gietrzy
skoro 20D przepali przy 1/8000 s to co dopiero 400DZamieszczone przez gietrzy
??:
A z 20D będziesz jeszcze bardziej zadowolonyZamieszczone przez alien
Owszem, to niekoniecznie prawda.Zamieszczone przez alien
To jedno z najgłupszych zdań jakie przeczytałem na tym forumZamieszczone przez alien
![]()
Myślisz że komukolwiek bardziej potrzebne jest 50 klatek w serii (ło matko, niby do czego) niż 5 kl/s, które są bardziej przydane podczas fotografowania np. ptaków?
Przydaje się ale żeby nie do przecenienia?Zamieszczone przez alien
Więc nie do przecenienia jest filtr który nie usuwa brudów? :-DZamieszczone przez alien
AF raczej aptekarsko szybszy. Szumy większe niż w 20D, ze szczegółami się zgodze, ale niewielka jest różnica między 8 a 10 mpx, tylko mniej zdjęć na karcie.Zamieszczone przez alien
Cholernie przydatna amatorowi funkcjaZamieszczone przez alien
![]()
Korzyść? ja tyle zapłaciłem za nowy 20D jakieś 4 miesiące temu.Zamieszczone przez alien
oo to na pewno.Zamieszczone przez alien
Ma wpływ bo łatwiej kadrowaćZamieszczone przez alien
Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 27-08-2006 o 19:55
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Adrian prosze...tak bardzo chcesz nam udowodnić jaki jestes niezadowolony ze swojego 20d?....sorry ale te twoje zarzuty nie mają rąk ani nóg i mają na celu tylko obrażenie nas a nie obalenie argumentów - wszystko totalnie poprzekręcałeś ..przykro się to czyta , takimi argumentami nikogo nie przekonasz do 20d tylko bardziej zniechęcisz...i na pewno nie wyglądasz na zadowolonego użytkownika 20d ,a na osobe sfrustrowaną tym ,ze jakaś amatorska lustrzanka oferuje wiecej funkcji niż twoja wypasiona 20d....
Nie chce się wdawać w bezcelową wymiane zdań z Tobą , dodam tylko ,ze amatorowi dużo bardziej przyda się wiekszy bufor niz 5 klatek na sekunde...reszty nie komentuje bo i tak wszytsko przekręcisz....
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
wedlug mnie lepiej kupic cos sprawdzonego czyli 20d, bardzo wiele osob ja urzywa i bardzo chwali, canon 400D wciaz pozostaje zagadka a canon 20d nie
ja juz sie zdecydowalem i zakupuje 20D !!![]()
Ostatnio edytowane przez mariuszkom ; 27-08-2006 o 20:26
Hmmm to po co zakładałeś ten watek? Przeciez taki wniosek można było wyciągnąc od razu =)
Ale po co skoro 400d od początku było zagadką?![]()
Pozatym dziwny ten argument bo jesli cos pozostaje zagadką to znaczy ze jest gorsze?
Poczekałbym na Twoim miejscu do oficjalnych testów i podjał decyzje...bo pózniej niewykluczone ze bedziesz załować ,bo być może nie wykorzystasz nawet 50% opcji eosa 20d a zaplacisz 700 złotych drożej =)
mariuszkom od kilku dni czytam Twoje posty i coraz bardziej upewniam się w jednym - trollujeszZamieszczone przez mariuszkom
Taką ewolucję poglądów w tak krótkim czasie może przejść tylko pieciąlatek
Niestety tego co piszesz nie można traktować poważnie. Może po prostu ochłoń odrobinę, bo niedługo zawału dostaniesz od emocji
![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
dla mnie osobiscie canon 400D bedzie za maly, 350D nie lezy mi w dloni a 400d bedzie podobny gabarytowo do 350D, natomiast funkcje 20D spokojnie mi starcza, to body przeszlo juz bardzo wiele testow i wypadlo bardzo dobrze. w 400d korci mnie system czyszczenia ( ale do tej pory bez systemu dalo sie zyc wiec po co zmieniac?), wiekszy ekran lcd ( kosztem mniejszego ekranu z wszystkimi parametrami)