350tki jkby miały padać to pewnie juz by zaczęły, więc jestem dobrej myśli :-DZamieszczone przez KuchateK
350tki jkby miały padać to pewnie juz by zaczęły, więc jestem dobrej myśli :-DZamieszczone przez KuchateK
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
zastanawiam sie nad tym od dluzszej chwili, ale nie moge zalapac o co dokladnie Ci chodzi - mozesz rozwinac.. z naciskiem na to "daly wiele wiecej"?Zamieszczone przez fmagik
![]()
alien, nie chcę mi się szukać postu do zacytowania, ale krzyczysz głośno że 400D ma lepszy AF niż 20D. Rozumiem że sprawdzałeś?
Rozumiem z Twoich wypowiedzi że miałeś możliwość używać przez dłuższy czas (kilka miesięcy załóżmy) zrówno 350D (wielkość, ergonomia podobne jak w 400D) i czegoś wielkości 10D/20D? No bo skoro tak ostro głosujesz za tym że "size doesn't matter"...
W temacie wątku: mając do wyboru dziś 400D i 20D wziałbym... 30D.
Ostatnio edytowane przez ukasz ; 29-08-2006 o 10:21
Może chodzi o ergonomię/wielkość korpusu? Bo poza tym nic mi do głowy nie przychodziZamieszczone przez Czacha
![]()
ukasz polecam strone 1 i dokladne przeczytanie mojej wypowiedzi =]
Co do af to po pierwsze nie krzycze...wciaz gdybam
A po drugie to sami konstruktorzy podali taką wiadomość i mysle ze jak sie spojrzy w sama tylko specyfikacje to to widać...ale narazie to tylko gdybanie =)
Nie musisz sie tak denerwowac - każdy ma prawo do swoich subiektywnych opini i nic ci do tego lepiej dodaj coś madrego od siebie bo narazie z tym cienko u Ciebie =)
Dla mnie ergonomia to plus bo często na dłuzej wychodze fotografować , badz wyjezdzam w góry i taki lekki oraz mały aparat moge wziąść ze soba wszędzie w dłuższą podróż
Jesli natomiast chcialbym podpiąć większą lufe to po prostu moge podłączyć grip =)
Mi taki aparat pasuje w 100 %....i to jest moje subiektywne zdanie =)
Ostatnio edytowane przez alien ; 29-08-2006 o 10:42
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
a popatrzcie na to z innej strony:
rynek sie rozwija coraz szybciej i modele będą się pewnie coraz szybciej zmieniać na nowsze. Jeżeli teraz kupi stary model (np. 20d) to chcąc go wymienić na kolejny (pewnie za kilka miesięcy) będzie miał większe problemy ze sprzedażą niż np. z 400d, który w tym momencie jest nowością. Według mnie lepiej jest inwestowac w nowe.
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
Ciekawy punkt widzenia...jednak dużo zależy od preferencji tego kto będzie kupował dany aparat.
Na dzień dzisiejszy osobiscie wolałbym kupić 400d z gripem niz 20d...
EOS 30d...to zdecydowanie fantastyczny aparat ale w porównaniu do 400d cena troche zwala z nóg....tym bardziej ,że rzadko kiedy amator wykorzysta te wszystkie funkcje za które zapłacił w przypadku eosa 30d...dlatego będą uczciwym w stosunku do siebie kupiłbym 400d , jakieś dobre szkiełko i myśle ,że byłbym zadowolony =)
Ostatnio edytowane przez alien ; 29-08-2006 o 12:46
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Chyba, ze to stare bedzie sie chcialo zostawic jako zapasowe body 8)Zamieszczone przez twi
Wtedy warto sie zastanowic czy sie chce zostawiajac w domu np. 1D Mark II N lapac za 350D/400D, czy woli sie 20D![]()
Z punktu uzytkownika dziwne podejście. Ten sposób myślenia cechuje raczej handlarzy.Zamieszczone przez twi
Zwykły użytkownik/hobbysta raczej kupuje rzeczy, żeby ich używać, a nie przed zakupem zastanawia się co bedzie jakby chciał je sprzedać.
Co do inwestycji, to w ogóle nie rozumiem. Moim zdaniem lepsze są akcje, obligacje, nieruchomości ,metale szlachetne, itp... :-)
Zamieszczone przez twi
![]()
No faktycznie, 20D jest tak łatwo kupić - używana się trzyma w cenie a nowych prawie niema.:-o
![]()
![]()
![]()
Się strasznie uśmiałem
Co do "przestażałości" - dlalekii jestem od stwierdzenia, ze 20d to przestażały model![]()
![]()
![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow