Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ
    .

Ale to chyba oczywiste bo to są różne półki i 400D jest z założenia dla pełnych amatorów a 20/30D dla tych bardziej zaawansowanych. 1 D Mk II N też ma 8 MPx i nie czyści sobie matrycy i co, ktoś go porówna do 400D? Śmiechu warte. To body moich marzeń, no ale ja takiego po prostu potrzebuję. Wybór należy do CIEBIE

I tu świete słowa, kolegi przedmówcy - chyba, mimo wszystko 400d i 20d nie zabardzo daje się porównać ??:

A zamiana 20-stki na 4-setkę, hmm... cuż - zawsze mi sie wydawało, że "przesiadać" należy się "w górę, a nie w dół":rolleyes: z 20-stki to chyba na 5-tkę albo 1-dynkę (co jak warunki pogodowe umozliwią i kasa pozwoli chciałbym jeszcze w tym roku zrobić) :-P

A wykorzystywanie mozliwości aparatu :rolleyes: ja z analoga przesiadłem się na 20-stkę i jestem z tego powodu wielce szczęśliwy - to aparat, który na wiele, wiele misięcy zapewnił mi bardzo ciekawe "doznania" i co najważniejsze, za każdym razem pozwał na wyszukanie jeszcze czegoś (czego kolwiek), czego jeszcze się o nim nie wiedziałem, lub może prezcyzyjniej - czego w nim nie znalazłem :-? (po co zaraz po zakupie RTFM)

Poczekajmy jeszcze trochę, nad możliwościami 30-stki też wszyscy gdybali, zachwcali się (lub nie) a teraz ..... co Wam bedę pisał - opinie są bardzo podzielone

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Nie wiem z czym chodzisz, ale jak podepniesz do 350D 24-70L a na to nasadzisz lampe 580EX (tylko godzina fotek w kosciele)

Ale cały czas wybieracie aparat pod siebie !! Czy kazdy kto chce lusterko musi sie babrać w foty ślubne !! Ten czlłowiek może nie spędzić w kościele z tym aparatem nawet 5 sek ! Natomiast może chcieć go "wytargać" na rysy .

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Ale cały czas wybieracie aparat pod siebie !! Czy kazdy kto chce lusterko musi sie babrać w foty ślubne !! Ten czlłowiek może nie spędzić w kościele z tym aparatem nawet 5 sek ! Natomiast może chcieć go "wytargać" na rysy .

Fakt, ...ale nie przesadzajmy. Chyba jednak w wypadku różnicy masy obydwóch aparatów rzędu 20dkg (czy iluś tam) tak za bardzo by się nie natargał na te rysy, a ergonomia zdecydowanie przemawia za 20d

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sorry, bo albo jestes tepy, albo jaja se robisz
    Podalem przyklad - chyba bez roznicy czy godzine stoisz z takim kompletem w kosciele, czy w domu na imprezie Tu chodzi o sam fakt utrzymania 350D z ciezkimi elementami.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    chyba bez roznicy czy godzine stoisz z takim kompletem w kosciele, czy w domu na imprezie

ehhhh, czy naprawde myslisz że jak ktoś weżmie aparat do ręki to "przyspawa" mu go na 2 h aż zrobi 300 gniotów ?

Jest coś takiego jak pasek i można go powieśić na szyi, ramieniu, postawić na stole i Bóg wie gdzie jeszcze

Z mojej strony to EOT bo chyba sami widzicie ze dyskusja skeręca w złaą strone

Tylko zrozumcie ze naprawde istnieją ludzie którzy używają aparatów do innych celów niż wy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale cały czas wybieracie aparat pod siebie !! (...)
    Problem jest w tym, że nie bardzo można inaczej.
    Bezsens tego wątku polega na tym, że złożony jest z samych paradoksów. Kolega który go zakładał zmienia decyzję co kilka postów - i ja go częściowo rozumiem - sam mam problem z podjęciem decyzji (za co mnie objechali na Nikonie). Rady które dostaje są dokładnie; na podstawie własnych potrzeb i preferencji, bo jakie inne mogą być. Aparaty o których mowa; 20D już prawie nie ma, a 400D jeszcze nie ma. Prowadzący tak na prawdę nie sprecyzował ani jakie są jego zainteresowania fotograficzne ani doświadczenie.
    Pozostaje jedynie porównanie na papierze. Z którego nie wiele wynika, bo jest dużo "mijanek":wink: .
    Także w sumie to się dziwię , że się jeszcze tu nie włączyli moderatorzy zwłaszcza, że sądząc z ostatnich postów temperatura dyskusji rośnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Ludziska. zdajecie sobie sprawe, że kłocicie się o dwa modele z których jednego jeszcze nie ma na rynku a drugiego juz na nim nie ma ? Dajcie se pokój.
    Otoz to

20D to jeszcze maja gdzies? Zdaje sie ze juz 30D powinno staniec do tego samego poziomu jaki mialo 20D. Odpada pare nowosci z 400D o ktorych tu wspomniano.

Ciekawe czy 350'tki i czterysetki beda padac tak nagminnie z powodu jakiegos bolca jak obecnie 300D?
    ...

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ciekawe czy 350'tki i czterysetki beda padac tak nagminnie z powodu jakiegos bolca jak obecnie 300D?
    Jakiego bolca?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Jakiego bolca?
    Tego, na którym wisi pomocnicze lustro od AF.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

a moim zdaniem canon zaczyna odstawac od konkurencji przynajmniej na polce dla amatorow.... nikon i sony w ostatnicz czasie daly wiele wiecej czyzby konstruktorzy canona przespali ?????
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów