Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

powiem tak, podjalem juz decyzje !!!!!!......zostahe przy 20D, 400D to jest dla mnie zbyt mala, 20D lezy w reku jak trzeba, 20D spokojnie mi dluzej wytrzyma szczegolnie gdy nie ma plastikowej obudowy , wiekszy ekran w 400D kosztem rezygnacji z lcd z parametrami to chyba nie jest dobry pomysl, a ten system czyszczenia to dobrz rzecz ale bez niej uzytkownicy canonow jakos zyli przez tyle lat....wiek konkludujac zakupuje 20D !! dzieki wszystkim za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dajcie mu już spokój ;-)

Aktualnie cena 400D body w foto-raj jest 2895 brutto a 350D za body 2699, a 20D w ogóle nie ma - to tylko 200 pln różnicy i dodatkowo 40D jest to aparat który na rynku pokazał się 3 dni temu więc cena prawdopodobnie i tak spadnie do poziomu 2400 za body- z tego wniosek że 350D stanieje jeszcze bardziej.. do tego wybór jest pomiędzy aparatem nowym (w sensie technologicznym) i starszym o parę lat. Różnice są w ergonomii - ale dla pytającego będzie to pierwsza lustrzanka i nie ma tzw. nawyków więc nie bedzie wiedzał czego mu brakuje ;-). Ja bym poczekał na pierwsze polskie testy i opinie , ale na pierwsze rzuty oka to całkiem przyzwoite zdjęcia produkuje. poza tym za rok cena 20D na pewno spadnie dużo więcej niż cena rocznego 400D. Przy ew. sprzedaży aparatu (jak kolega stwierdzi ze mu ergonomia przeszkadza ;-) ) nikt nie bedzie patrzył na datę zakupu tylko na model a jak wiemy 20D ma już młodość za sobą..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

madrze kolega mowi, poczekam te pare tygodni i zobaczymy co sie stanie, najwyzej zakupie 20D troche taniej hehe

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuszkom
    spokojnie mi dluzej wytrzyma szczegolnie gdy nie ma plastikowej obudowy
    A słyszałeś o kimś komu by obudowa w 350 pękła?

Cytat Zamieszczone przez mariuszkom
    madrze kolega mowi, poczekam te pare tygodni i zobaczymy co sie stanie, najwyzej zakupie 20D troche taniej hehe
    Oj przeginasz zaraz cię moderatorzy dopadną ;-)
    Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

Mysle ze radość z focenia jest nieporównywalna z tymi 3 tygodniami czekania i powiedzmy obnizką o 100-200 złotych.Szczególnie ze aparat i tak swoje kosztuje

poza tym za rok cena 20D na pewno spadnie dużo więcej niż cena rocznego 400D
    za rok 20d juz nigdzie nie bedzie za to 30d po rozsadnej ceniebedzie mozna dostać =)

Na Twoim miejscu Mariusz wzialbym 400d bo podejrzewam ze kupując 20d zrobisz sobie dużą krzywdę...ale to jest Twój wybór =)

spokojnie mi dluzej wytrzyma szczegolnie gdy nie ma plastikowej obudowy
    korpus chociaż jest zrobiony z włokien węglowych to nie trzeszczy - chyba, że ktos go wsadzi w imadlo ;]

Zycze powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez alien ; 27-08-2006 o 23:00
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

dlaczego kupujac 20D zrobie sobie krzywde ?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ten facet to wielkolud czy jeszcze bardziej zmniejszyli 400d?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu

Domyślnie

hmm bardzo ładny statyw...gdzie mozna taki dostać i czy jest w wersji żenskiej??
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    kupując 20d zrobisz sobie dużą krzywdę...

dlaczego mam sobie krzywde zrobic ??

Początki nałogu

Domyślnie

Czlowiek najlepiej uczy sie na wlasnych błedach , wiec nie bede Ci psuł zabawy Mariusz =)

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów