Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    mariuszkom od kilku dni czytam Twoje posty i coraz bardziej upewniam się w jednym - trollujesz Taką ewolucję poglądów w tak krótkim czasie może przejść tylko pieciąlatek Niestety tego co piszesz nie można traktować poważnie. Może po prostu ochłoń odrobinę, bo niedługo zawału dostaniesz od emocji

nie trolluje po prostu chce wiedziec co ludzie sadza o sprzecie, nie przezylem zadnej ewolucji pogladow, mylilem sie poprostu co do obiektywu canona 17-85, co do body to bylem juz zdecydowany na 350d(choc body jak dla mnie troche przymale); natomiast po zmianie obiektywu kolo 400 zl oszczedzilem i po zmianie lampy z 580ex na 430 ex kolejne pieniadze oszczedzone wyszlo ze moge dolozyc do lepszego body od 350d troche poplatane ale wazne ze bede mial lesze body hehe

poza tym nie miejcie do mnie pretensji poniewaz z fotografia cyfrowa dopiero zaczynam zabawe
    Ostatnio edytowane przez mariuszkom ; 27-08-2006 o 20:42

Początki nałogu

Domyślnie

Mówiąc szczerze nadal nie rozumiem sensu zakładania tego wątku i argumentu ze 20d przeszło juz wiele testów....ale niech Ci bedzie

Gratuluje wyboru - mam nadzieje ze bedziesz zadowolony , mimo wszystko ja bym sie jeszcze troche wstrzymał...

Pozdrawiam =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Mówiąc szczerze nadal nie rozumiem sensu zakładania tego wątku

P

forum ma to do siebie ze mozna zakladac dowolne watki i dyskutowac z ludzmi, jesli wszyscy byli by jednomyslni to po co bylo by zakladac forum ???

Początki nałogu

Domyślnie

Ale ja nie mam nic przeciwko zakładaniu wątków tylko polecam to robić z sensem

Skończmy już tą dyskusję i chodzmy porobić zdjęcia =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Skończmy już tą dyskusję i chodzmy porobić zdjęcia =)

jestem za !! niech przeslona bedzie z Toba

Domyślnie

Poczekaj na testy 400d - zobaczysz wyniki i wtedy zadecydujesz! A do 350d i pewnie do 400d też można dokupić gripa - o niebo lepiej się trzyma w poziomie i w pionie i pomaga w robieniu zdjęć - w pełni funkcjonalny zamiennik delty kosztuje 270zł zamiast 700zł od canona! Jedyna różnica taka że nie ma białego napisu canon!

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Gratuluje wyboru - mam nadzieje ze bedziesz zadowolony
    Na Twoim misjscu wstrzymałbym się z tymi gratulacjami. Mariuszkom pewnie jeszcze przed zakupem z 20 razy zmieni swój wybór
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Aaaa ja słyszałem też ostatnio taką opinie: Jeśli nie wiesz jakiego Canona kupić to weź Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    Na Twoim misjscu wstrzymałbym się z tymi gratulacjami. Mariuszkom pewnie jeszcze przed zakupem z 20 razy zmieni swój wybór
    hehe zdania juz nie zmienie, zdecydowalem sie na 20D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jeszcze ja się wtrącę..
    Mając od ponad roku 350D (z gripem, żeby nie było ;-) ) nie zamieniłbym go w tej chwili na 20D, mimo jego lepszej ergonomii (czyli uchwyty, kółka itp.) jeśli miałbym zmieniać lub kupować nową puszkę to poczekałbym na testy 400D - bo to co piszą wygląda na tyle zachęcajaco że można oczekac te 2-3 tygodnie. Cena ma być około 2400 za puszkę (800$ lub ktoś dawał linka za 1000 CHF) co jest bardzo dobrą ceną. Co za tym idzie cena 350D na pewno spadnie o pare setek..W 20D bym już teraz nie wchodził, zamiast pchać się w puszkę kupiłbym lepsze szkło lub mocniejszą lampę. 350D da się naprawdę robić zdjęcia, jeśli nie masz wygórowanych potrzeb - a z tego co widze ma to być pierwsza lustrzanka.. Parę cech 400D (z wyjątkiem ergonomii oczywiście ;-) ) powoduje że jest on porównywany w testach z 30D więc jeśli wybierać to IMHO pomiędzy 400D a 30D po wejściu do sprzedaży tego pierwszego (i to po paru tygodniach kiedy ceny się ustabilizują) bo wtedy albo kupisz nowy sprzęt albo starszy model tyle że sporo taniej

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów