Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    jak to jest z AF w tych dwóch modelach? czy faktycznie są takie same (i na podstawie jakiego źródła można to stwierdzić)?czy w obydwóch jest ten sam sensor krzyżowy na środkowym czujniku(wspomagający jaśniejsze szkła)? czy 20d ma także 1 taki sensor(środkowy) jak w body 3-cyfrowych?
    Chyba raczej odwrotnie, to 400D ma czujniki z 20D/30D.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Źle mnie zrozumiałeś - 400d jako body 3cyfrowe ma 1 sensor krzyżowy o podniesieonej czułości(środkowy). Ja chciałem zapytać czy 20d ma także 1 taki sensor, czy może więcej? A rzecz na której mi najbardziej zależy to skąd mogę się dowiedzieć, czy faktycznie 400d ma AF zapożyczony od 30d czy też 20d? Czy myślicie , że AF w 400d będzie sobie radził podobnie jak w wyższych modelach (20d, 30d)?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Źle mnie zrozumiałeś - 400d jako body 3cyfrowe ma 1 sensor krzyżowy o podniesieonej czułości(środkowy). Ja chciałem zapytać czy 20d ma także 1 taki sensor, czy może więcej? A rzecz na której mi najbardziej zależy to skąd mogę się dowiedzieć, czy faktycznie 400d ma AF zapożyczony od 30d czy też 20d? Czy myślicie , że AF w 400d będzie sobie radził podobnie jak w wyższych modelach (20d, 30d)?
    400d ma dokładnie ten sam AF, co modele 20d i 30d. Jest to po prostu AF zapożyczony z tych modeli (20d i 30d mają identyczny układ AF). Wszystkie 3 aparaty mają tylko jeden, centralny, sensor krzyżowy.
    Skąd możesz się dowiedzieć? Z oficjalnych informacji Canona. Pogooglaj trochę
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

temat długi jak tasiemiec, wiekszosc tego co przerzucilem okiem to o AF, rozumiem ze są podobne. Teraz kwestia ISO - od 800 w góre, gdzie lepiej?
    I jeszcze kwestia wieku 20d, raczej nie kupowali go amatorzy ktorzy naklikali 5000 klatek w 4 lata, wiec moga to byc body u schylku wieku. Czy w tej perspektywie lepszy dla mojej dziewczyny byłby 20d, czy 400d? Pewne szedłby tez jako backup na śluby

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    temat długi jak tasiemiec, wiekszosc tego co przerzucilem okiem to o AF, rozumiem ze są podobne.
    Są identyczne (jak wyżej) .

Co do wieku to w przypadku 20D można trafić na wraka, bo w wielu redakcjach były to body reporterskie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznan

Domyślnie

potwierdziles wiec moje obawy, jest to jedyna (no moze poza bardziej kobiecym designem 400d) rzecz, ktora powstrzymuje mnie od kupienia 20d.
    Jest sposób na sprawdzenie przebiegu 20d? szukalem, ale nie znalazłem takowego, za to wiele opinii ze nie mozna inaczej niz zytnia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ze nie mozna inaczej niz zytnia.
    Bo to prawda .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

ja mam 20d, z 2005 roku z przebiegiem 21000 klapnięć, więć można trafić na mało wyeksploatowany egzemplarz. Na Żytniej w czerwcu za darmo sprawdzili mi stan licznika, bo obiketyw jakiś czas temu kupowałem na allegro z deklarowanym przebiegiem kilka tys. Faktycznie sprzedający był uczciwy, choć z zewnątrz body wygladało na bardziej "reporterskie" niż "amatorskie". Dlatego według mnie można trafić naprawdę na zadbany egzemplarz za 800-900 PLN.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto
    Poznan

Domyślnie

trafic to pewnie mozna, tylko nei mozna miec pewnosci co do prawdomownosci sprzedawcy, a sposobu na sprawdzenie innego niz zytnia nie ma.
    no i cena 800-900.. chcialbym

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

trafic to pewnie mozna, tylko nei mozna miec pewnosci co do prawdomownosci sprzedawcy, a sposobu na sprawdzenie innego niz zytnia nie ma.
    no i cena 800-900.. chcialbym
    ja zamierzam zakupić dopiero na zimę wiec mam czas, a i mam nadzieję że cena jeszcze spadnie ... i bedze to raczej 20D...

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów