Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Początki nałogu

Domyślnie

Tiaaa i ok. 2MB większy Raw dzięki za takie zalety.
    hehe teraz to mi humor poprawiłeś =]

Szczerze mówiąc to nie rozumiem tego ostatniego zdania w odniesieniu do ilości pikseli
    nie rozumiem Cie..wszyscy już sie pogodzili a ty jeszcze zaczepki szukasz...=]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    (...)nie rozumiem Cie..wszyscy już sie pogodzili a ty jeszcze zaczepki szukasz...=]
    Nie rozumiem znaczy że nie rozumiem i nic więcej. Jak nie rozumiem to pytam.
    I tyle.
    Zdanie o Rawach obrazuje fakt, że bardzo dużo zależy od osobistych preferencji. Dla mnie obrabianie i przechowywanie coraz większych plików stanowi problem więc zwracam na to uwagę, bo nie wykluczam że niektórzy też zetknęli się już z tym problemem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Wydaje mi się ,że te 2 dodatkowe mp szkody ci nie zrobią...nie musisz się tym martwić W razie czego możesz smiało robić zdjęcia na niższej rozdzielczości ,za to dokładniej wykadrować i po kłopocie =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    (...) W razie czego możesz smiało robić zdjęcia na niższej rozdzielczości ,za to dokładniej wykadrować i po kłopocie =)
    Tak byłoby świetnie tylko jak tego dokonać w rawach?
    Pewnie że dwa nie robi dużej różnicy ale ja już mam tylko 100MB miejsca na dyskach:-) i znów muszę kolejny kupować:-(, a za chwilę wyjdzie pewnie 40D z 12-toma milionami i póżniej z 14-toma, a mnie nawet te 6 by wystarczyło, w większości przypadków.
    A puszkę jakąś muszę kupić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Proponuje dokupić RAM - to najtansza z opcji ,która błyskawicznie i zauwazalnie przyspieszy prace z grafiką.
    ..pozatym zainwestuj w nagrywarke DVD..i po kłopocie =)

wu-es
    Guest

Domyślnie 20d/400d ???

W najbliższym czasie chciałbym zakupić lustrzanke cyfrową.
    Zastanawiam się między C400D, a 20D.
    Wiem wybór prosty 20D, ale tu pojawia się problem - tylko używany.

Nie wiem jak jest w Canonach z awaryjnością, ale jakoś nie jestem przekonany co do używanych aparatów.
    W 400D dostaję full warranty na rok , a tam to tylko łud szczęścia.

Gdzie polecilibyście kupić używanego Canona 20D.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja też miałem taki dylemat - który?
    Ale jak dostałem do ręki 20D to już było wszystko jasne :-)
    Mójjest z września 2006 z polską gwarancją sklepową i miał na liczniku około 9500 fotek. Stan lux !!! Z kitem zapłaciłem 2600. Czy dużo? Nie wiem i nie roztrząsam tego tematu. Grunt, że jestem naprawdę zadowolony z wyboru !
    Co do zakupu używanego to poszukaj na forum, czasami się trafiają.
    Niestety na porządny sprzęt trzeba zapolować :-)
    Pozdrawiam,
    Jurek.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek. Sytuacja uległa jednak pewnej zmianie gdyż 400d i 20d mozna kupić praktycznie w tej samej cenie z tym, że na licznikach uzywanych 20stek będzie juz więcej zdjęć niż w momencie założenia wątku.Stoję przed podobnym wyborem jak wu-es. Nowy 400d, czy używany 20d? Mam 350d i chcę zmienić puszkę z powodu strasznie zawodnego AF. Jest to w zasadzie jedyna przyczyna. Jestem amatorem i wielkość, czy łatwiejsza i szybsza obsługa są dla mnie mniej ważne. Chciałby więc zapytać o coś bardzo konkretnego: jak to jest z AF w tych dwóch modelach? czy faktycznie są takie same (i na podstawie jakiego źródła można to stwierdzić)?czy w obydwóch jest ten sam sensor krzyżowy na środkowym czujniku(wspomagający jaśniejsze szkła)? czy 20d ma także 1 taki sensor(środkowy) jak w body 3-cyfrowych?

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Ja kupiłem używaną 20d i nie zamieniłbym jej na nówkę 400d, a swoją drogą nie słyszałem o przypadku przesiadki z 20d na 350/400d
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja kupiłem w ostatnią środe używke 20D - stan bardzo dobry. Cena 2600 za samo body. Kupiłem w E-oko i dali mi pol roku gwarancji. Nie zamieniłbym tej puszka na 400D.

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów