No tutaj to walnąłeś z grubej RURY.Zamieszczone przez alien
No tutaj to walnąłeś z grubej RURY.Zamieszczone przez alien
EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki
Tiaaa i ok. 2MB większy Raw dzięki za takie zalety:grin:.Zamieszczone przez alien
Szczerze mówiąc to nie rozumiem tego ostatniego zdania w odniesieniu do ilości pikseli;-) :smile:.Zamieszczone przez alien
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Aje ja nie pracuję zwodowo jako fotograf tylko lubię robić zdjęcia, poza tym od komputerów nabawiłem się RSI i np. dla mnie 350D jest o niebo lepsza bo mniejsza i lżejsza co dla mojego bolącego nadgarstka ma niebagatelne znaczenie. Poza tym po zrobieniu zdjęć chowam aparat do plecaka lub wieszam na szyi ;-) ..Zamieszczone przez towersivy
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
czasem trzeba =]
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Alien, jak podajesz konkretne liczby typu 30% to ja prosze o jakies wyliczenia dokladniejsze. Bo jak narazie to z grubej rury duza bzdura dla mnie.
...
Myśle ,że równie dużą bzdure napisał MMM....nie wiem jaki procent funkcji eosa 30d wykorzystuje ale jesli wypisuje takie "fakty" to....troche sie osmiesza...
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Ludziska ta dyskusja chyba niema większego sęsu ponieważ. Każdy normalny człowiek kupuje aparat wedle swoich potrzeb i mozliwości finansowych, aparat to nie lokata. A czy jakość trzymania aparaty ma priorytetowe znaczenie przy jego doborze? Jeżeli tak to po co kupujemy Canona? A jeżeli chodzi o pixele to mimo iż 350D i 20D mają po 8 mpix a 400D o 2 mpix więcej to wydaje mi sie że Canon nie pozwoli sobie by aparat 3-cyfrowy (40% tańszy) robił lepsze fotki od 2-cyfrowego. Po za matrycą jest jeszcze soft. I pamietajmy aparat utrwala to co przekazuje mu obiektyw.
Po co komu jakieś wodotryski? inwestujmy w szkło!!!
350D + kit +pare szkieł M42
moje foto
Podpisuje sie pod tym co napisał kiku1..koniec waśni - niech kazdy wybierze co mu bardziej leży - grunt by był zadowolony , bo jesli bedzie zadowolony to i fotki będą super =)
hehe teraz to mi humor poprawiłeś =]Tiaaa i ok. 2MB większy Raw dzięki za takie zalety.
nie rozumiem Cie..wszyscy już sie pogodzili a ty jeszcze zaczepki szukasz...=]Szczerze mówiąc to nie rozumiem tego ostatniego zdania w odniesieniu do ilości pikseli
Nie rozumiem znaczy że nie rozumiem i nic więcej. Jak nie rozumiem to pytam.Zamieszczone przez alien
I tyle.
Zdanie o Rawach obrazuje fakt, że bardzo dużo zależy od osobistych preferencji. Dla mnie obrabianie i przechowywanie coraz większych plików stanowi problem więc zwracam na to uwagę, bo nie wykluczam że niektórzy też zetknęli się już z tym problemem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner