No to ciekaw jestem, czy do jedynek tez wrzucą strząsacz kurzuZamieszczone przez alien
![]()
No to ciekaw jestem, czy do jedynek tez wrzucą strząsacz kurzuZamieszczone przez alien
![]()
Jasne dla kazdego cos dobrego w tym Canon jest naprawde dobry bo według mojej opinni ma puszke dla kazdego. A 400D pewnie sie pobawie zaraz jak tylko kumpel bedzie miał je w sklepie co ma nastapic juz niebawem, na fotkach widziałem tam jakas gume na uchwycie i pod kciukiem co dla mnie jest duzym + w stosunku do mega plastikowego chwytu 350D. A wibra czyszczaca matryce fajna ale jaka to nowosc?? Olek ma to w swoich puszkach od lat! szkoda ze juz do 30D tego nie dali.....
Zamieszczone przez Goomis
Ooooo. To prawdziwi z was zawodowcy. Chyba trzepiecie niezłą kasiore na fotach skoro prze 4 h musicie go trzymać w łapce. Mnie zrobienie foty zajmuje 5 sek a potem wieszam aparat na ramie. Przed zrobieniem zdjęcia znowu go zdejmuje i potem znowu wieszam ( a czasem i do plecaka schowam - jak wiem że przez np 30 min nie bedzie mi potrzebny :razz: )
Kiedy wreszcie zrozumiecie ze to aparat dla AMATORÓW którzy trzymają go w rece 10 min / doba a reszte dynda im na szyi albo obija isę w plecaku
Jeśli różnica w wielkości i ergonomii pomiędzy 350D/400D a 20D/30D jest mniej wiecej taka sama jak pomiędzy "analogowymi" 300 a 33, to subiektywnie patrząc bez porównania wygodniej robi się zdjęcia body dwucyfrowym. Różnicę odczuwam, a nie robię kilkugodzinnych sesji fotograficznych - ot takie zwykłe focenie np. w górach (czyli aparat głównie w plecaku albo torbie foto wyjmowany gdy się trafi jakiś godny sfotografowania motyw).
EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki
Zamieszczone przez Marcoone
Eos 300 trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
A u mnie inaczej. Mialem wczesniej 300D (takie fajne, spore z gripem) i po wzieciu 350'tki do reki na 10 min zamowilem 20'stke bez najmniejszej kalkulacji dotyczacej wyzszej ceny.Zamieszczone przez alien
Ile by 350'tka nie byla tansza nie moglem strawic jej rozmiaruA najbardziej mnie dobil w 350'tce klik przyciskow
Oj tak... I jeszcze blokowanie czasu od dolu na 1/60 w AvZamieszczone przez gwozdzt
![]()
...
Dwa megapiksele z 6 na 8 to więcej niż z 8 na 10. Cały szkopuł jednak w tym żeby wraz ze zwiększeniem rozdzielczości matrycy szła również ilość szczegółów na zdjęciach, a to patrząc na sample z 400D raczej się nie udaje nawet przy użyciu bardzo dobrych obiektywów np.70-200/2.8 czy 35/1.4L. Do tego jeszcze trzeba wziąść pod uwagę fakt że spora część użytkowników 400D poprzestanie na kitowym obiektywie z którym nawet nie ma co marzyć o osiągnięciu rozdzielczości optycznej dającej odwzorowanie 8-miu megapikseli a co dopiero 10-ciu.Zamieszczone przez c42
Mimo wszystko jednak 400D ze względu na AF jest sporo lepszy i to jest główny powód dla którego wybrałbym 400D zamiast 350D.
Pobawię się w ViteziaZamieszczone przez AdrianP
i zauważę że powinieneś powiedzieć
Moim zdaniem Eos 300 trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D
lub
Eos 300, w mojej ręce trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D![]()
Według mnie wygoda trzymania tych dwóch body jest podobna (mam 300 i 350d). Szkoda , że zapewne w 400 nie ma takiego wizjera jak w starej 300
Ostatnio edytowane przez Fan nr 1 ; 30-08-2006 o 20:38
heh, marzeniaZamieszczone przez Fan nr 1
. Takiego "dużego" wizjera jak EOS300 nie ma nawet 30D bo 300-tka to pełna klatka.
dawno nie przeczytałem takiej bzdury....aparat jeszcze nie wyszedł a ten już wychodzi z teoriami o jakosci zdjeć =]Dwa megapiksele z 6 na 8 to więcej niż z 8 na 10. Cały szkopuł jednak w tym żeby wraz ze zwiększeniem rozdzielczości matrycy szła również ilość szczegółów na zdjęciach, a to patrząc na sample z 400D raczej się nie udaje nawet przy użyciu bardzo dobrych obiektywów np.70-200/2.8 czy 35/1.4L. Do tego jeszcze trzeba wziąść pod uwagę fakt że spora część użytkowników 400D poprzestanie na kitowym obiektywie z którym nawet nie ma co marzyć o osiągnięciu rozdzielczości optycznej dającej odwzorowanie 8-miu megapikseli a co dopiero 10-ciu.
No ale niech bedzie zabawmy sie....tez widzialem zdjecia zrobione lepszymi obiektywami i co?I wcale nie są gorsze od tych z 20d czy nawet 30d...wrecz przeciwnie były lepsze...
Link masz tutaj --> http://www.luminous-landscape.com/re...el%20xti.shtml
Na zdrowy rozum..2 miliony pikseli wiecej to sie równa wiecej szczegółów =)
No ale nie ma to jak kupić 30d i nie wykorzystać nawet 30% mozliwosci tego aparatu i pózniej sie wyżywac(albo usprawiedliwiać) na forum pisząc rózne bzdury![]()
Ostatnio edytowane przez alien ; 30-08-2006 o 21:07
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p