Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 150

Wątek: Canon 20 D vs 400 D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    tym bardziej ,że rzadko kiedy amator wykorzysta te wszystkie funkcje za które zapłacił w przypadku eosa 30d...
    Jakie? Bo z funkcji to tam chyba ani sztuki wiecej nie ma w stosunku do calej reszty. Placisz za drugie kolko, metalowa obudowe, trwalsza i szybsza migawke. Za jakosc, trwalosc i ergonomie.

Funkcje to one maja kropka w kropka takie same. A od 350'tki rozni go tylko pare kolejnych detali tego typu wiecej jak od 400D.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Jakie? ...
    Mamy Cię!
    SPOT!
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 29-08-2006 o 14:05
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Mamy Cie!
    SPOT!
    Zapomnialem
    Ale to nadal jest w porywach jedna funkcja. Dla wiekszosci kompletnie nieistotna. Rownie dobrze mogl bys napisac, ze mozna w menu znalezc opcje i pod "set" podpiac zmiane rozmiaru...
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

włączając się do wątku dodam że kilka miesięcy temu miałem dylemat czy kupić 350D czy też 30D który właśnie wchodził na rynek. Pojechałem do sklepu, popstrykałem zdjęcia i zdecydowałem się na 30D. 350 - tka jest po prostu za mała a podpinając większą lufę i lampę aparat wyglądał jak zabawka.
    Aha, ze względów oszczędnościowych zamiast kupować 30D kupiłem 20-tkę + 430 ex.
    pzdr

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nikt nie twierdzi, że 20d jest przestarzały ale d60 czy 10d już tak - więc za jakiś czas (baardzo krótki) przy obecnym tempie rozwoju techniki foto 20d będzie tak samo przestarzały jak dzisiejsze d60 czy 10d - a komu byście dziś doradzili aby kupił np. d60 a nie 350d?
    i to nie jest punkt widzenia handlarza tylko amatora fotorafii, który i tak za jakąś chwilę będzie pewnie chciał mieć nową zabawkę - bo to "umożliwi robienie lepszych fotek"
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Miasto
    USA

Domyślnie

Do czasu az Canon nie zastapi DIGIC'a II nowym wprowadzajacym jakies znaczne zmiany obecne puszki technologicznie sie nie zestarzeja. 300D/10D niestety sa na starej wersji. Dlatego zarowno wygoda ich uzytkowania jak i pewne funkcje sa gorsze jak w nowszych modelach.
    ...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    i to nie jest punkt widzenia handlarza tylko amatora fotorafii, który i tak za jakąś chwilę będzie pewnie chciał mieć nową zabawkę - bo to "umożliwi robienie lepszych fotek"

A mnie zawsze mówili, że zdjęcia robi człowiek a nie aparat

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    A mnie zawsze mówili, że zdjęcia robi człowiek a nie aparat
    Aaaa co Ty tam wiesz o fotografowaniu :-D
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Otoz to

20D to jeszcze maja gdzies? Zdaje sie ze juz 30D powinno staniec do tego samego poziomu jaki mialo 20D. Odpada pare nowosci z 400D o ktorych tu wspomniano.

Ciekawe czy 350'tki i czterysetki beda padac tak nagminnie z powodu jakiegos bolca jak obecnie 300D?
    Kuchaciu kochany ty mnie tu kurna nie strasz - bo zaraz rozbiore plastika i będę szukał bolca do momentu aż go usunę

mam nadzieje tfuu ze mi sie nie przytrafi...

a tak btw jak ja bede chcial zmienic body czyli w roku 2008 to bedzie chyba juz 450D i 50D
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Początki nałogu

Domyślnie

Jakie? Bo z funkcji to tam chyba ani sztuki wiecej nie ma w stosunku do calej reszty. Placisz za drugie kolko, metalowa obudowe, trwalsza i szybsza migawke. Za jakosc, trwalosc i ergonomie.

Funkcje to one maja kropka w kropka takie same. A od 350'tki rozni go tylko pare kolejnych detali tego typu wiecej jak od 400D.
    no to tym bardziej nie widze sensu zeby dopłacać =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów