Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: pomóżcie wybrać

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Wolf-
    Warto by było kupić jeszcze stałkę Canona EF 50/1.8 II - niecałe 400 zł
    Popieram, to pierwszy obiektyw, o jaki powinno się uzupełnić KIT-owy zestaw. W niektórych sklepach internetowych kosztuje ok 360 zł.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

zamówiłem aparat u tego sprzedawcy
    Kod html:
    http://www.allegro.pl/item123505762_... na_gora.html
    jak radziliście.
    Gosc jednak sprzet wysyła kurierem poza allegro, jutro już powinien przyjść aparat.
    mam teraz pytanie jak strawdzić czy jest on sprawny nie posiadając jeszcze karty CF. Pewnie bede miał możliwość otworzenia przesyłki przy odbiorze wiec poradzcie (szczególnie że wydałem ostatni grosz) jak sprawdzić czy aparat nie bedzie uszkodzony.
    dziękuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no niestety, przy kurierza masz malo czasu wiec tylko wloz akku; zaloz obiektyw i sprawdz jak działa AF; strzel jakas fotke bez karty (w menu powinna byc taka opcja - musisz ja ustawic na on) i tyle.. na reszte przyjdzie pora jak bedziesz mial na czym zdjecia zapisywac

kolejny krok - zacznij oszczedzac :wink: .. 50-tka 1.8 to swietne szklo w relacji cena/jakosc - nie ma sobie rownych.. inne porzadne szkła to minimum 1200zl, chyba ze wolisz m42 - nie ma AF ale za to masz tanie, dobre i jasne szkla!!

aha..nie chce byc zlym prorokiem ale bylo troche watkow o urwanych bolcach przy lustrze w 300d..wymiana troche kosztuje ale ktos z forum sie tym zajmowal i dawal dozywotnia gwarancje na ten element 8) .. poszukaj choc zycze Ci abys zaliczal sie do grona szczesliwcow ktorzy nie maja tego problemu

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

Domyślnie

dzieki. Aparat jest nowy i na gwarancji (przynajmniej tak podaja na stronie) więc moze troche sie nim naciesze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a mozna wiedziec, czy pytales czy dostaniesz jakis paragon/fakture ?? bo gwarancja to eurogwarancja jesli sie nie myle (i takowe canon polska respektuje) ale trzeba miec dowod zakupu !! jesli nie to pogadaj ze sprzedajacym, moze ma zbiorczy dowod na np nastu/dziesieciu aparatow na jedna fakture i jest tylko posrednikiem w kontaktach z serwisem ?! ale to IMO wazna rzecz i lepiej to wiedziec..

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

Domyślnie

mówił ze dowód zakupu jest dostarczony do gwarancji,jedynie czego sie obawiam to to ze gośc sprzedaje aparaty poza allegro.
    A może już ktoś tak z was kupował ? i da mi jakąś pewność
    Ostatnio edytowane przez senturion ; 30-08-2006 o 23:43

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pewności to Ci nikt nie da. Ja i moi znajomi kupowali na allegro nowe aparaty i było ok. ale to zdajsie sprawa indywidualna. A tak z ciekawości to skąd oni mają jeszcze nowe, przecież to dawno już nieprodukowane?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja kupowalem "poza" allegro i wszystko bylo ok.. zawsze to troche kasy zaoszczedzonej na prowizji = mozliwosc zaproponowania nizszej ceny.. to typowa praktyka przy drozszych przedmiotach.. jesli bedzie dowod zakupu to wszystko jest OK!!
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 31-08-2006 o 10:25

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    ja kupowalem "poza" allegro i wszystko bylo ok.. zawsze to troche kasy zaoszczedzonej na prowizji = mozliwosc zaproponowania nizszej ceny.. to typowa praktywa przy drozszych przedmiotach.. jesli bedzie dowod zakupu to wszystko jest OK!!
    Ja też kupowałem poza allegro kilka razy np.kome.Wszystko było o ok,ale aparatu jeszcze nie kupowałem....

Bywalec Awatar senturion
    Miasto

Domyślnie

a teraz sobie siedze i czekam na kuriera.
    Wielkie dzieki wam za pomoc. jesteście OK

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów