Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ten crop ma kogoś rzucić na kolana? Nie rozśmieszaj ludzi. I żeby nie zaczynać głupiej dyskusji, jeszcze raz powiem że 5D robi lepsze jakościowo zdjęcia, ale ja na 30D wcale nie narzekam.
    tak czymaj MMM, nie damy się "badziewnym" 5D

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ja też nie narzekam na 20D
    http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=16

Choć nie miałbym nic przeciwko większemu wizjerowi i FF
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie jak uważacie że wasze cropy są lepsze ok gratuluje samozadowolenia z posiadanego przez siebie aparatu.
    Ale mój hipcio jest w normalnym kadrze znacznie większy niż sama głowa jednej jak i drugiej kobiety myślę. Jak bym zrobił piątką takie zdjęcie to chyba bym "bakterie zobaczył".
    Moje zdjęcie z 4 do 5 metrów 200 mm iso 320 z ręki.
    A i tak nad okiem 1 kobitki to można popracować bo nie uważam, że jest takie bez lekkiej mgiełki zresztą typowej dla 20d.
    Ale jedno wam powiem mówie to od początku 5d nie jest idealny np.
    1. Przy wmiarę małych odległościach z zastosowaniem tele używanie dodatkowych (ukrytych punktów af) moim zdaniem jest bezsensowne, nigdy nie wiadomo na co aparat ustawił ostrość bo punktów nie widać, a zazwyczaj przy dość małej w tym wypadku głębi ostrości ustawi nie tam gdzie chcemy, tym samy cały pomysł dodatkowych ukrytych af w tym wypadku jest do ****, szczęście że ktoś wpadł na genialny pomysł, że można to wyłączyć.
    2. To że nie widać na stałe w wizjerze iso to uważam skandal.
    Reszta ujdzie w końcu jest tańszy znacznie od 1dsII.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS Zobacz posta
    Panowie jak uważacie że wasze cropy są lepsze ok gratuluje samozadowolenia z posiadanego przez siebie aparatu.
    Spodziewałem się właśnie takiej absurdalnej odpowiedzi i dlatego celowo napisałem
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    I żeby nie zaczynać głupiej dyskusji, jeszcze raz powiem że 5D robi lepsze jakościowo zdjęcia, ale ja na 30D wcale nie narzekam.
    ale jak widać nie pomogło... ja mówię że obrazowanie 30D nie jest złe, a ty od razu próbujesz wcisnąć jakąś absurdalną tezę że staramy się udowodnić przewagę 30D.

Coś już napisał

Domyślnie

Nie wszystko się zaczeło od tego, że ktoś już nie pamiętak kto powiedział, że 5d nie jest wart swoich pieniędzy lepiej jest kupić 20d. Ja chcąc poprostu ostrzec innych ,aby nie popełnili takiego błędu ( jak ja kiedyś, choć 5d jak kupowałem 20d jeszcze nie było) i jak mają kasę to nawet niech się nie zastanawiają i biorą 5d, to wszystko. Jeszcze raz powtarzam nie robiłem zdjęć 30d być może jest lepszy, nie wiem czy matryca się różni, czy różni się filtr, jeśli nie to może być jak z 20d. Jak dla mnie jest mi wszystko jedno jaki ktoś ma aparat. Ale jak do cholery jak mam łazić, jeździć, latać z tym wszystkim to wymagam od aparatu jakości, która w znaczący sposób odbiega od dobrej klasy kompaktu. Bo jeśli nie to po co się tak męczyć i wydawać tyle kasy na dobre szkła.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

AndrzejS a jakie masz szkla- bo od nich duzo zalezy i majac do wyboru 5d i slabe szkla albo 20d/30d i super szkla wogole bym sie nie zastanawial ;-)

fajnie miec 5d, ale tak jak mowie, jesli potrzebujesz mm i max kl/sek to 5d jest gorszy, jesli potrzebujesz plastyki to dokupujesz do 20D kilka pozadnych stalek

tak 5D jest lepszy ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Na szkła teraz nie narzekam jak miałem 20d miałem takie same 50mm f/1,4, 70-200 f/2.8L IS, 17-40 f/4L, 28-105mm f/3.5-4.5 dobry z analogiem do cyfry do ****, M42 500mm ruski lustrzany bez kadrowania ujdzie.

Początki nałogu

Domyślnie

Andrzej mi sie bardzo spodobało Twoje zdjecie...czy jest szansa ,żebyś wrzucił jeszcze kilka zdjęć na forum?
    Zdjecie było wywoływane z RAW'u?

Pozdrawiam!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

AndrzejS, ja kupuje w przyszłym tygodniu badziewne 30D i 17-40L i bardzo sie z tego raduje i bede robił piekne foty i kilka klocków mi jeszcze na optyke zostanie ale to już po gwiazdce:grin: i cieszę sie tym faktem "jak murzyn blaszką"

Coś już napisał

Domyślnie

Nie zdjęcie było robione jpeg. Nie mam niestety gdzie wrzucić ale wierz mi że inne nie mówie temacie zdjęcia ale o wartości technicznej nie odbiegają od tego, w przypadku 20d też wychodziły ale żadko z 5d u mnie jest odwrotnie żadko coś jest nie tak.

Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów