Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja nie widze koniecznosci udowadniania czegokolwiek i pokazywania przykladowych zdjec przez posiadaczy 5D.

Jesli kogos zdaniem nie widac roznicy pomiedzy fotami z 5D i 30D no to powinien kupic sobie 30D, a to ze ktos wydal 2x wiecej na 5'tke nie powinno go interesowac - to nie jego kasa!

BTW, w salonach VisionExpress badania wzroku robia za darmo - moze warto by sie przejsc?

Domyślnie

widzialem testy foto nie szybkosci i jak lezy w dloni i takie tam , w koncu chodzi o foto ( niestety nie moge znalesc linku moze ktos ma - byl misiek pluszowy i jakis ogrod i inne i ta trawa z 5 co w porownaniu do 1d mark2 wymiatala go )

wiec 1 ds i 5 d jesli chodzi o jakosc fotek kontrast odworowanie np byly najlepsze za ds mozna miec 3x5d.
    Wiec jakosc z 5d doganie 1ds (czytaj prawie , nie ma takiej przepascia jak z 1dmark 2 vs 1ds mark2).

Pozdrawiam Dariusz
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    A ja nie widze koniecznosci udowadniania czegokolwiek i pokazywania przykladowych zdjec przez posiadaczy 5D.
    nie chodzi mi o udowadnianie, mam ten aparat i znam jego wartosc, moje zapytanie o zdjecia z nowego apratu dotycza tylko autora watku i sa konsekwencja mojego zdzwienia sposobem jakim przekazuje swoje opinie.

Jesli kogos zdaniem nie widac roznicy pomiedzy fotami z 5D i 30D no to powinien kupic sobie 30D, a to ze ktos wydal 2x wiecej na 5'tke nie powinno go interesowac - to nie jego kasa!

przepraszm ale nic nie napisalem na temat jakosci zdjec i nie odnosilem sie do konkretnych aparatow, guzik mnie tez obchodzi na co kto wydaje swoje pieniadze!!! przeczytaj jeszcze raz uwaznie moj post. powtorze moje zapytanie o zdjecia z nowego apratu dotycza tylko autora watku i sa konsekwencja mojego zdzwienia sposobem jakim przekazuje swoje opinie....

BTWmam 20d, i roznica w stosunku do 5d jest kolosalna

BTW, w salonach VisionExpress badania wzroku robia za darmo - moze warto by sie przejsc?

Czy wyrazenie mojej subiektywnej opinii jest powodem zeby kpic ze mnie??

jestes moderatorem, dajesz przyklad innym..........

pzdr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrSaint
    ...
    Saint, czytalem 3 razy i nadal nie rozumiem - to chyba nie jest moj dzien..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chyba jednak jest, bo ja też nie chwytam.

AndrzejS mam wrażenie że Twoje złe doświadczenie dotyczą tylko 20D, a nie 30D, bo wbrew pozorom te aparaty co do obrazowania się różnią. Przynajmniej te które miałem/mam okazję używać. Co do problemów z ostrością w 20D zgoda ale ani ja, ani nikt kogo znam nie narzeka na ostrość i jakość zdjęć z 30D:-). Także tu mocno przesadzasz:-). Pszesadzasz także w tym, że 30D to badziewie przy 5D - to są ogólniki - 30D w reportażu to świetny sprzęt wykazuje kilka plusów w stosunku do 5D. Wszystko zależy co komu potrzeba.

Co do jakości zdjęć 5D jest to bezdyskusyjnie inna liga ale to akurat truizm:-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chyba jednak jest, bo ja też nie chwytam.

panowie skoro podejrzewam autora watku o prowokowanie, to najlepsza i najszybsza droga do obalenia moich podejrzen sa zdjecia

i nie jestem zadrosny, nie jestem krotkowidzem :wink:

chyba sie czepiam

Uprawnienia umieszczania postów