Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oświećcie mnie: plastykę obrazu trzeba zobaczyć na dużym powiększeniu, bo w necie między 30D a 5D drastycznej różnicy nie ma (no tak! w takiej miniaturze na pbase niewiele widać). Jak przekonać się o miażdżącej przewadze w jakości obrazu? Ja widzę przede wszystkim to że rzadziej trafiają się tak tragicznie przepalone światła na zdjęciach z 5D. Czy to kwestia "większej rozpiętości tonalnej" większej matrycy? Czy raczej umiejętności fociarza.
    Pozdrawiam
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody
    Ja widzę przede wszystkim to że rzadziej trafiają się tak tragicznie przepalone światła na zdjęciach z 5D. Czy to kwestia "większej rozpiętości tonalnej" większej matrycy? Czy raczej umiejętności fociarza.
    Umiejętności fociarza. Na dpreview nawet twierdzą że 20D ma większą rozpiętość tonalną od 5D, ale jak ktoś wydał 2x więcej forsy to nie przetłumaczysz, 5D lepszy we wszystkim i już
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page22.asp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Umiejętności fociarza. Na dpreview nawet twierdzą że 20D ma większą rozpiętość tonalną od 5D, ale jak ktoś wydał 2x więcej forsy to nie przetłumaczysz, 5D lepszy we wszystkim i już
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page22.asp
    Ja doskonale rozumiem "AndrzejaS". Miałem 20 teraz mam 5 - zostawiając wszelkie dyskusje techniczne na boku - przewaga w jakości otrzymywanego obrazu jest tak znacząca, że w moim przekonaniu zachwyt "AnrzejaS" jest w pełni uzasadniony.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS
    Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
    A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30D

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30D
    To źle słyszałeś Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To źle słyszałeś Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.
    No patrz jakie ludzie glupoty wypisuja na CB

Dzieki.

ps
    no wiesz, ale nie zakumac latajacej krowy

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d.
    Zgadzam się

20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
    A 5fps ?

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów