Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
Oświećcie mnie: plastykę obrazu trzeba zobaczyć na dużym powiększeniu, bo w necie między 30D a 5D drastycznej różnicy nie ma (no tak! w takiej miniaturze na pbase niewiele widać). Jak przekonać się o miażdżącej przewadze w jakości obrazu? Ja widzę przede wszystkim to że rzadziej trafiają się tak tragicznie przepalone światła na zdjęciach z 5D. Czy to kwestia "większej rozpiętości tonalnej" większej matrycy? Czy raczej umiejętności fociarza.
Pozdrawiam
Umiejętności fociarza. Na dpreview nawet twierdzą że 20D ma większą rozpiętość tonalną od 5D, ale jak ktoś wydał 2x więcej forsy to nie przetłumaczysz, 5D lepszy we wszystkim i jużZamieszczone przez Paprochwbody
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page22.asp
A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30DZamieszczone przez AndrzejS
![]()
To źle słyszałeśZamieszczone przez Pikczer
Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.
No patrz jakie ludzie glupoty wypisuja na CBZamieszczone przez muflon
![]()
![]()
Dzieki.
ps
no wiesz, ale nie zakumac latajacej krowy![]()
Zgadzam sięZamieszczone przez AndrzejS
A 5fps ?Zamieszczone przez AndrzejS
Pozdrawiam