Czytam co tam się plujesz kolego ...... i za wszelką cenę starasz się udowodnić że 30D/20D jest tak samo dobre albo prawie jak 5D i jeszcze 2x tańsze więc po co przepłacać. Piszesz że nie narzekasz że nie widzisz większej różnicy , a obiektywna prawda jest taka że byś się zsikał w spodnie jak byś mógł zamienić swój skądinąd dobry 30D ( ja nawet nie spodziewam się takiego w swoich planach) zamienić na 5D, ale nie lepiej dyskutować bez sensu i udowadniać że czarne jest prawie białe tylko czarne .....
i bez uraz nie wytykaj mi czytania bez zrozumienia bo to cienki chwyt na który ja się nie złapię.
Wszystko co moje jest lepsze niż to co nie moje a jak nie lepsze to tak samo dobre.
Bo moja mojszość jest mojsza niż wasza mojszość !!!
Inna sprawa że AndrzejS także nieco przesadza że 20D to chłam .... owszem obrazowanie do pięt nie dotyka temu z 5D ale chłam to już lekka przesada... jest to poprostu amatorska puszka udająca z braku laku semi profi .... jeśli myślałeś że to jest profi to się pomyliłeś i to wszystko ..... aparat jest niczego sobie za te 3000PLN i tyla ....