Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Czytam co tam się plujesz kolego ...... i za wszelką cenę starasz się udowodnić że 30D/20D jest tak samo dobre albo prawie jak 5D i jeszcze 2x tańsze więc po co przepłacać. Piszesz że nie narzekasz że nie widzisz większej różnicy , a obiektywna prawda jest taka że byś się zsikał w spodnie jak byś mógł zamienić swój skądinąd dobry 30D ( ja nawet nie spodziewam się takiego w swoich planach) zamienić na 5D, ale nie lepiej dyskutować bez sensu i udowadniać że czarne jest prawie białe tylko czarne .....

i bez uraz nie wytykaj mi czytania bez zrozumienia bo to cienki chwyt na który ja się nie złapię.

Wszystko co moje jest lepsze niż to co nie moje a jak nie lepsze to tak samo dobre.

Bo moja mojszość jest mojsza niż wasza mojszość !!!

Inna sprawa że AndrzejS także nieco przesadza że 20D to chłam .... owszem obrazowanie do pięt nie dotyka temu z 5D ale chłam to już lekka przesada... jest to poprostu amatorska puszka udająca z braku laku semi profi .... jeśli myślałeś że to jest profi to się pomyliłeś i to wszystko ..... aparat jest niczego sobie za te 3000PLN i tyla ....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 03-09-2006 o 10:00

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zic Zobacz posta
    MMM ale czemu ty taki agresywny jestes w bronieniu SWOJEGO sprzetu?
    A gdzie widzisz tą agresję? Podaję sampla który ma pokazać że 30D to wcale nie jest "mydło", wraz z odpowiednim komentarzem że 5D robi lepsze jakościowo zdjęcia a w odpowiedzi dostaję "jeśli nie widzisz różnicy...". Ręce opadają.

AndrzejuS: jeśli Twój 20D nie różnił się zbytnio ostrością od Pro1 to chyba było coś z nim nie tak. Mam znajomego który regularnie przynosi mi zdjęcia z Pro1 do obróbki i za każdym razem jak pokazuję mu coś z mojego 30D to ma opad szczęki "jaaaaaaka ostrość"

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    Czytam co tam się plujesz kolego ...... i za wszelką cenę starasz się udowodnić że 30D/20D jest tak samo dobre albo prawie jak 5D
    Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to co pisałem. Nigdzie nie staram się udowodnić że jest tak samo dobre a jedynie że to nie jest żaden "szajs" ani "mydło". Obrazowanie 5D bardzo mi się podoba i chętnie bym się zamienił.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-09-2006 o 10:10

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Witamy na forum!!

Coś już napisał

Domyślnie

Po pierwsze mówiłem że hipcia już kiedyś zamieszczałem na forum.
    Nie napisałem że kompakt był lepszy niż 20d ale prawie porównywalny ze zdjęciami z 20d po wyostrzeniu. W tedy kupiliśmy 2x20d i 1 raz kompakta, co dwa nowe 20d były do ****. To może twój kumpel ma do bani 1 pro. Ponadto w kompaktach trzeba cholernie uważać na poruszenie zdjęcia niech zrobi jeden pro ze statywu to zobaczy różnice.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

20D jak kompakt? no to moze kilka sampli?

100% kadru lewe wystrzone prawe nie ruszane f/1.4,

i dla mnie EOT bo mowienie o 20D ze jest jak kompakt jest poprostu smieszne

Początki nałogu

Domyślnie

Każdym aparatem mozna zrobić dobre zdjęcie , bo tak naprawde wiecej zależy od umiejętnosci i wiedzy samego fotografa niż aparatu....
    Problem w tym ,że jeśli ktoś sobie nie radzi nawet z kompaktem to nie widze sensu zeby kupował canona 5d...bowiem tylko doświadczony fotograf jest w stanie efektywnie wykorzystać możliwości takiego aparatu i robić naprawde fajne zdjęcia...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Każdym aparatem mozna zrobić dobre zdjęcie , bo tak naprawde wiecej zależy od umiejętnosci i wiedzy samego fotografa niż aparatu....
    pozwol ze sie z toba niezgodze, czasmi potrzebujesz poprostu niektorych parametrow ktore oferuje apart - jest prawda ze kazdym mozna zrobic zdjecie ale nie kazdy aparat nadaje sie do okreslonych "zadan" wiec czasmi trzeba poprostu miec lepszy sprzet zeby dalo sie zrobic zdjecie jedno jest pewne trzba miec umijetnosci bo sam sprzet dobrego zdjecia nie zrobi, a majac umiejetnosci trzeba miec dobry sprzet zeby moc z nich skorzystac... i kolko sie zamyka... zupelnie jak w wyscigach samochodowych ;-)

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    , czasmi potrzebujesz poprostu niektorych parametrow ktore oferuje apart

Możesz podać konkretne przykłady

Tylko nie pisz ze potrzebujesz 8 kl/s żeby robic siatkówke lub koszykówke, plisss

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Według mnie Jac'owi chodził np. o głębię ostrości, szybkość AF, czy użyteczne wysokie ISO. Niestety kompakty nie mają żadnej z tych trzech rzeczy, co w wielu wypadkach po prostu je dyskwalifikuje Co nie zmienia faktu, że przy optymalnych warunkach do ich zastosowania kompaktami też można robic piękne zdjęcia. Niestety w życiu rzadko warunki są optymalne.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Tylko nie pisz ze potrzebujesz 8 kl/s żeby robic siatkówke lub koszykówke, plisss
    jasne ze moge np tzw. cross

co do tego jest potrzebne? fps i bufor... nie jestes w stanie zrobic pojedynczgo zdjecia dokladnie w momencie miniecia tych samolotow musisz robic seriami, im masz szybsza serie tym wieksze prawdopodobienstwo trafienia (a podczas show masz dwie proby i albo sie uda albo nie)

paningi - jesli ci zalezy zeby samolot byl pod okreslonym katem w kadrze (wtedy dobrze wyglada) to musisz znowu uzyc serii

znowy pewne efekty trwaja ulamki sekund i trafienie w ten efekt wymaga przewidzenia go i przytrzymania spustu - znowu im szybciej tym wieksze prawdopodobienstwo ze to bedziesz mial

to tyle o fps

dokladnosc AF szczegolnie w kiepskich warunkach, wysokie ISO, shuterlaga, mozliwosc rozbudowy swojego zestawu itd dlugo by wymieniac - naprawde uwazasz ze kompaktami mozna zrobic to samo co lustrzankami?

Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów