Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Ja od siebie dodam 50/1.2L.
    Tak w ciemno? Ja pewnie też... ale za kilka miesięcy, jak inni za własne pieniądze przetestują ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

To możliwość użycia dużej czułości i plastyka tworzonego obrazu pozwoliły zrobić mi zdjęcia o jakich wcześniej mogłem tylko pomarzyć.
    mógłbyś jaśniej? =)

Moim zdaniem obecna cena i jakość zdjęć eosa 5d nie przekładają się na jego cene - szczególnie gdy ktoś robi standardowe odbitki , jednak z braku alternatywy niestety często trzeba wydać wiecej....

Canon 5d to świetny aparat ale moim zdaniem cena stanowczo za wysoka jak na dzien dzisiejszy - w stosunku do mozliwosci rzecz jasna i majac na uwadze swietnego canona 30d ktory jest o polowe tańszy!

Ale najwazniejsze ze jestes zadowlony - tego ci nikt nie odbierze - gratuluje zakupu =)

Tak w ciemno? Ja pewnie też... ale za kilka miesięcy, jak inni za własne pieniądze przetestują
    cały muflon
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

koleś się wykosztował na 5D a wy go dobijacie wydatkami na stałki.... nie kopie się leżącego .... chyba że w lotto wygrał w kumulacji...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    mógłbyś jaśniej? =)

Moim zdaniem obecna cena i jakość zdjęć eosa 5d nie przekładają się na jego cene - szczególnie gdy ktoś robi standardowe odbitki , jednak z braku alternatywy niestety często trzeba wydać wiecej....

Canon 5d to świetny aparat ale moim zdaniem cena stanowczo za wysoka jak na dzien dzisiejszy - w stosunku do mozliwosci rzecz jasna i majac na uwadze swietnego canona 30d ktory jest o polowe tańszy!
    I oby nigdy nie potanial

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Domyślnie

Różnica między 5D a 30D jest taka jak pomiędzy 50 1,8 za 300 PLN i 50 1.4 za 1200.
    Za plastykę obrazu płaci się najwięcej!

Coś już napisał

Domyślnie

Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oświećcie mnie: plastykę obrazu trzeba zobaczyć na dużym powiększeniu, bo w necie między 30D a 5D drastycznej różnicy nie ma (no tak! w takiej miniaturze na pbase niewiele widać). Jak przekonać się o miażdżącej przewadze w jakości obrazu? Ja widzę przede wszystkim to że rzadziej trafiają się tak tragicznie przepalone światła na zdjęciach z 5D. Czy to kwestia "większej rozpiętości tonalnej" większej matrycy? Czy raczej umiejętności fociarza.
    Pozdrawiam
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS
    Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
    A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30D

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30D
    To źle słyszałeś Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To źle słyszałeś Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.
    No patrz jakie ludzie glupoty wypisuja na CB

Dzieki.

ps
    no wiesz, ale nie zakumac latajacej krowy

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów