Tak w ciemno? Ja pewnie też... ale za kilka miesięcy, jak inni za własne pieniądze przetestują ;-)Zamieszczone przez gietrzy
Tak w ciemno? Ja pewnie też... ale za kilka miesięcy, jak inni za własne pieniądze przetestują ;-)Zamieszczone przez gietrzy
mógłbyś jaśniej? =)To możliwość użycia dużej czułości i plastyka tworzonego obrazu pozwoliły zrobić mi zdjęcia o jakich wcześniej mogłem tylko pomarzyć.
Moim zdaniem obecna cena i jakość zdjęć eosa 5d nie przekładają się na jego cene - szczególnie gdy ktoś robi standardowe odbitki , jednak z braku alternatywy niestety często trzeba wydać wiecej....
Canon 5d to świetny aparat ale moim zdaniem cena stanowczo za wysoka jak na dzien dzisiejszy - w stosunku do mozliwosci rzecz jasna i majac na uwadze swietnego canona 30d ktory jest o polowe tańszy!
Ale najwazniejsze ze jestes zadowlony - tego ci nikt nie odbierze - gratuluje zakupu =)
cały muflonTak w ciemno? Ja pewnie też... ale za kilka miesięcy, jak inni za własne pieniądze przetestują![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
koleś się wykosztował na 5D a wy go dobijacie wydatkami na stałki.... nie kopie się leżącego .... chyba że w lotto wygrał w kumulacji...
I oby nigdy nie potanialZamieszczone przez alien
Roger
Marcin "Roger" Pojałowski
GG: 27797
Różnica między 5D a 30D jest taka jak pomiędzy 50 1,8 za 300 PLN i 50 1.4 za 1200.
Za plastykę obrazu płaci się najwięcej!
Nie kolego nie masz racji to są zupełnie nie porównywalne aparaty wszystko co do jakości jest lepsze w 5d. 20d czy 30d nie ma najmniejszych szans, no wygrywa z piątką tylko jednym - ceną.
Oświećcie mnie: plastykę obrazu trzeba zobaczyć na dużym powiększeniu, bo w necie między 30D a 5D drastycznej różnicy nie ma (no tak! w takiej miniaturze na pbase niewiele widać). Jak przekonać się o miażdżącej przewadze w jakości obrazu? Ja widzę przede wszystkim to że rzadziej trafiają się tak tragicznie przepalone światła na zdjęciach z 5D. Czy to kwestia "większej rozpiętości tonalnej" większej matrycy? Czy raczej umiejętności fociarza.
Pozdrawiam
A ja slyszalem, ze w 5D AF jest z 20D/30DZamieszczone przez AndrzejS
![]()
To źle słyszałeśZamieszczone przez Pikczer
Nie wiem czy lepszy/gorszy, ale na pewno inny - Canon przy starcie dość głośno chwalił się czterema dodatkowymi "niewidocznymi" punktami dookoła środkowego, poprawiającymi sprawność AF, w szczególności servo.
No patrz jakie ludzie glupoty wypisuja na CBZamieszczone przez muflon
![]()
![]()
Dzieki.
ps
no wiesz, ale nie zakumac latajacej krowy![]()