Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie [ot]

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS Zobacz posta
    [OT]
    Wiesz, pomijając inne rzeczy ocena ostrości na obrazku 1024x667 po kolosalnej obróbce jest ciut niepoważna. Śmiem twierdzić, że podobne zdjęcie można zrobić kompaktem za 999 PLN i po umiejętnej obróbce będzie nie do odróżnienia od 5D. W każdym razie moze byc bardzo trudne do odróżnienia.
    [/OT]

Cała dyskusja jest dyskusją o "wyższości nad wyższością". Zdjęcie powstaje w procesie:

1. inteligentna przystawka do spustu (fotograf)
    2. światło
    3. szkiełko
    4. aparat

Kolejność w/w rzeczy jest dokładnie taka jak wyżej.

Jak dla mnie to ogólna jakość zdjęć z 5D jest o epoke do przodu od 20D co zupełnie nie oznacza, że 5D jest lepszy od 20D a FF jest lepszy od APS-C. Jak moje dzieci były małe to pytały, który samochód jest najlepszy. Zawsze odpowiadałem 'mój'. Jeździłem wtedy Syrenką czyli Skarpetą...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    [OT]
    Wiesz, pomijając inne rzeczy ocena ostrości na obrazku 1024x667 po kolosalnej obróbce jest ciut niepoważna. Śmiem twierdzić, że podobne zdjęcie można zrobić kompaktem za 999 PLN i po umiejętnej obróbce będzie nie do odróżnienia od 5D. W każdym razie moze byc bardzo trudne do odróżnienia.
    [/OT]

Cała dyskusja jest dyskusją o "wyższości nad wyższością". Zdjęcie powstaje w procesie:

1. inteligentna przystawka do spustu (fotograf)
    2. światło
    3. szkiełko
    4. aparat

Kolejność w/w rzeczy jest dokładnie taka jak wyżej.

Jak dla mnie to ogólna jakość zdjęć z 5D jest o epoke do przodu od 20D co zupełnie nie oznacza, że 5D jest lepszy od 20D a FF jest lepszy od APS-C. Jak moje dzieci były małe to pytały, który samochód jest najlepszy. Zawsze odpowiadałem 'mój'. Jeździłem wtedy Syrenką czyli Skarpetą...
    Brawo
    Nie umiałem tego wyrazić tak ładnie i delikatnie

janusz.szymanski
    Guest

Wink

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    [OT]
    Jak moje dzieci były małe to pytały, który samochód jest najlepszy. Zawsze odpowiadałem 'mój'. Jeździłem wtedy Syrenką czyli Skarpetą...
    Też tak odpowiadałem: 'mój', ale ostanio koledzy wyprowadzili mnie z błędu.
    Prawidłowa odpowiedź brzmi: 'służbowy'

Uprawnienia umieszczania postów