KubamanZamieszczone przez Kubaman
taki kryzys tuż przed trzydziestką to nic nadzwyczajnego. pogódź się ze swoim wiekiem, a zdjęcia same wypięknieją.
a.
KubamanZamieszczone przez Kubaman
taki kryzys tuż przed trzydziestką to nic nadzwyczajnego. pogódź się ze swoim wiekiem, a zdjęcia same wypięknieją.
a.
cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641
kubaman, nie ma sie czym przejmowac.. kazdy miewa gorsze dni i brak tzw. weny
gawryl, akurat o dobrych zdjeciach Wolkow ma niewiele pojecia.. tak jak niewiele jest takich zdjec w jego portofolio.. wiec kiepski przyklad![]()
Nie chce pouczac starszych i madrzejszych w fachu ale moze po prostu to dazenie do doskonalosci i presja "swietnych zdjec" zatraca to co w fotografowaniu najlepsze czyli swietna zabawe?? Sam stoisz przed presja ktora wyimaginowana przez Twoj wlasny umysl powoduje blokady w pstrykaniu??
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Kuba cierpi na depresje powakacyjna, bylo wczoraj o tym w radio :-) Pogoda sprzyja (depresji, nie fotografi ).
Moze jakis wyjazd na poludnie - Grecja ? Tam przed swiatlem trzeba sie chowac :-)
Z cyfra to nie ma problemu - delete all i po klopocie. A co z filmem ? Strasznie smierdzi przy paleniu :-)
John Shaw's Landscape Photography, czytałem. Naprawdę bardzo zmieniło moje podejście do naświetlania. Czytałem tylko fragmenty które były na http://akson.sgh.waw.pl/~smalaz/ksiazka/spis.html ,ale to wystarczyło. Chętnie bym sobie przeczytał całą.
Hehe swietna ta ksiazkaWielu fotografów - często ja również - wpada w pułapkę ufności w to, że gdyby tylko mogliby kupić kolejny obiektyw lub inną część wyposażenia ich zdjęcia znacząco zyskałyby na jakości - bywają "uzależnieni od gadżetów"![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Koles z Laboratorium foto powiedzial mi ostatnio: Wiesz odkad wszyscy cyfrowo robia to ilosc zdjec dobrych spadla o jakies 600 %.... klikaja wszystko wi wszedzie wylaczajac myslenie ... w nadzieji ze wszystko zszopuja .... nawet zamkniete oczy przekleje z innego zdjecia...
poziom starannosci dopada tez zawodowych fotografów....
ja tak kontrolnie dla samego siebie raz na jakis czas foce na slajdach, bo lubie klimat odladania ich na scianie w duzym rozmairze wieczrkiem przy lampce winka....
Uwielbiam ten momen niepewnosci w oczekiwaniu na to co zrobilem...
W trakcie fotografowania mierze kilka raz swiatlo szukam perfekcyjnego kadru ..... wiedzac ze slajdu nie bede mógł (teoretycznie) poprawic potem, wymusza to wieksze staranie.... niz RAWy itp....i to jest "Swaiadomosc tworcy"
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
o ile procent spadlo?Zamieszczone przez tdf
proponuje myslenia nie wylaczac takze wtedy, gdy sie sluch ,,madrego'' laboranta lub samemu formuluje sie zdanie![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
hehe, o to to, właśnie takZamieszczone przez Fotos
ja nie skasuję tych zdjęć, bo mają dla mnie wartość p[oznawczą, co się napatrzę na te rzadkie ptaki, to moje. Ale ogarnia mnie złość, kiedy mam tak naprawdę wyczekany lub wychodzony moment, ten jeden po całym dniu, a tu a to poruszyłem bo nie było światła, a to z pośpiechu bez lampy na cienie, a to zupełnie niezrozumiale zdjęcia są ciemne jak w d u murzyna i tyle. O AF 20D już nic nie powiem, aparatu nawet żona już nie chce
tdf, a ty tak serio, czy jaja sobie robisz? Bo jak serio, to widzę, że nie tylko ja mam problemyZamieszczone przez tdf
![]()
no dobra, dawaj mi - pomecze sieZamieszczone przez Kubaman
![]()
![]()
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
tu się można pośmiać
http://www.canon-board.info/showthre...222#post212222