Niedawno sprzedałem 350d koledze. Aparat był sprawny w 100%. Jedyny problem był za akumulatorem (orginał), którego czas już chyba dobiegł końca bo starczał na mało zdjęć i się dość szybko rozładowywał (acu miał 1,5 roku).
Znajomy jest aktualnie w Chorwacji zrobił trochęzdjęć i dzwonił do mnie z takim problemem: Akumulator w którymś momencie padł zupełnie ale jest dodatkowo problem z body bo lustro jest cały czas podniesione tzn. nic nie widać w wizjerze. Kolega kupił nowy acu Hamy i po naładowaniu aparat działa nie do końca :-(. Działa menu, można przeglądać fotki na karcie, ale lustro dalej jest podniesione. Wciskanie migawki nic nie daje. Ten nowy acu jest jakiś dziwny bo ponoć się mocno grzeje (w aparacie) i gdy na manual kolega próbuje podnieść lampe to się dzieje dziwna rzecz bo na wyświetlaczu pkazuje się momentalnie 1kreska na acu i nie podnosi lampy. W czym może być problem? Czy ten nowy acu może być walnięty? Czy to są objawy fiksowania acu? Zastanawie mnie to cały czas podniesione lustro. Wszelka pomoc mile widziana...dzięki.