Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Worek przciwpyłowy??

Mkikill
    Guest

Question Worek przciwpyłowy??

Widziałem ostatnio wnętrze 350d po zdjęciach na zawodach motocross. Czeka mnie teraz podobne zlecenie. Szukam jakiegos patentu na uszczelnienie aparatu (nie piszcie tylko o obudowie podwodniej) w celu ochronienia mego d60 przed wszędobylskim kurzem.

Słowem kto i czym chroni aparat oraz szkiełko przed nałapaniem kurzu w "zakurzonych" warunkach. Może ktoś juz jakis wlasny patent opracował.

Pozdrawiam Maciek

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Kolega tytus opatentowal na forum ciekawa technologie zabezpieczenia body przed kurzem. Owinal calego trabanta tasma izolacyjna. Ponoc zdawalo egzamin choc zapewne idiotycznie wygladalo

Ja na Twoim miejscu bym nie szalal. Moze nie bedzie az tak zle z tym kurzem i aparat spokojnie to przezyje.

Mkikill
    Guest

Domyślnie

WIDZIAŁEM sprzet po takich zawoadach i był naprawde zasyfiony straszliwie

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja bym założył na szkło UV-kę i osłonę przeciwsłoneczną, włożył aparat do worka na śmieci i przykeił go do osłony przeciwsłonecznej.

Niemniej jednak lepiej faktycznie byłoby z takim workiem wodoszczelnym. Za paręset (OIDP) złotych można sobie takie coś kupić. W wodzie z tym bym się nie pławił, ale na kurz i błoto jak znalazł.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a najlepiej trzymać aparat w "pyłoszczelnej torbie" i nie wyciągać

Uprawnienia umieszczania postów