Mnie w różnych rozwiązaniach brak elastyczności.. twórca ma pomysł jak powinno to wyglądać.. i koniec. Można najwyżej zmienić skórkę i przełożyć manu z lewej na prawo/gore/dol. Ja bym chciał mieć kontrole nad np. wielkością zdjęć. Bo chce wyświetlić 800x600 a nie mniejsze, i to tak żeby mieściły sie na ekranie. Dalej... chce żeby istniała możliwość tworzenia pod galerii... jakieś nawet proste drzewko.. poszczególne działy...
Flash skreślam.. fakt, bajera ale.. po fascynacji kilka lat temu (sam trochę rzeźbiłem) wole rzeczy proste, niezawodne i które można łatwo samemu podrasować w razie czego. Automatyczne zmiany wielkości, miniaturki - ok, ale pod moja kontrola, nie każdemu odpowiada dana wielkość, kompresja, jakość itd. To musi być na tyle elastyczne żebym mógł równie dobrze wrzucić wszytko gotowe (może poza miniaturkami) a silnik, gdy sobie zażyczę, poza złożeniem w całość nic juz nie mieszał.

PS. Mnie exify i komentarze niepotrzebne... wiec jesli beda.. to musi byc opcja wylaczenia. Nic na sile, pelna kontrola.