Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Konkurs foto Canon'a

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

no ja tak średnio wierzę, żeby wgrała jakaś dobra naprawdę fotka, jeśli głosują internauci...

nie to że jest elita, a reszta się nie zna czy coś... ale jakoś tak jest, że jak będzie kilka zdjęć dziewczyn to wygra nie to lepsze tylko to, gdzie laska więcej cycków pokaże (w słowach nie przebierając)...

To samo jest wszędzie. Co się stało z Eurowizją, jak wprowadzili audiotele? Dawniej był jakiś poziom, prestiż a teraz?

Niestety masówka, ale ta masówka napędza reklamy, popularność, oglądalność itp - a więc kasę.

komercja i tyle
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

eee, nie komercja. Bach też komponował by zarobić na życie (m.in.). To coś dużo gorszego: to demokracja! a raczej ochlokracja
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgodze sie z tym ze wybor przez glosowanie to zaden wybor... wiekszosc internatuow zaglosuje wlasnie na jakies zdjecie ladnej laski jak to na fotkach plfotkach itp .
    Z drugiej strony wybor restrykcyjny, przez jury tez bywa kontrowersyjny - kilka osob latwiej "przekabacic" niz kilka milionow osob (wiele afer konkursowych bywalo z powodu stronniczosci/przekupstwa jury... ot chociazby rozne wybory Miss).
    Dlatego w zadnych konkursach nie biore udzialu - nie wierze ani w dobry gust konsumenckiej trendowatej masy, ani w obiektywnosc roznych specjalistycznych jury.

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

hmmm.. no nic, ja swoje dałem. Można je znaleźć na 16 stronie galerii amatorów (bo przecież nie mam nic wspólnego z profesjonalistami) pod nazwiskiem Norbert Oksza Strzelecki.

czasem chodzi o sam udział a nie kalkulowanie czy się opłaca i czy są szanse na wygraną.. no wiecie co :P 8)
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    co do tego ze internauci beda glosowac to dobrze - zawsze jest tak ze to wiekszosc generuje opinie - chyba ze boicie sie krytyki / przegranej
    Co do zdjec to nie wiem czy umiesz robic czy nie ale najwyrazniej nie wiesz jak wyglada glosowanie przez internautow. Gdybys sledzic zeszloroczny konkurs to zrozumialbys o co mi chodzi - pisanie prosb na wszelkich forach dyskusyjnych o glosy, wysylanie wiadomosci gg - przeciez nie o to chodzi w konkursie zeby wyslac blagalna prosbe czy tez spam do jak najwiekszej ilosci ludzi.

Dlatego mowie ze konkursy moga byc ale tylko takie w ktorych jest normalne jury, z ktorym tez roznie moze byc ale na pewno jest to rozsadniejsze niz glosowanie internautow.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Heheh, tak jak ktoś kiedyś napisał (trochę w innym kontekście, ale szybko dopasowałem): może zdażyć się głupie jury, natomiast głupota ludu jest pewna i nieusuwalna...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Heheh, tak jak ktoś kiedyś napisał (trochę w innym kontekście, ale szybko dopasowałem): może zdażyć się głupie jury, natomiast głupota ludu jest pewna i nieusuwalna...
    Ja i tak was nie rozumiem - czego sie tak bac ? - jak sie nie wygra to trudno - ale za to jest troche zabawy i tyle - co do tego jaka fotak wygra to zobaczymy - ja nie wieze ze internauci to tacy "debile" jesli chodzi o sztuke i "fotografie"

Domyślnie

eee tam bac od razu...kto mowi o strachu. W zeszlym roku wyslalem na konkurs amatorow, w tym pewnie na profesjonalistow sprobuje ale zeby od razu strach. No cos ty.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja i tak was nie rozumiem - czego sie tak bac ?
    To nie strach tylko niechec i niewiara w obiektywnosc ocen. Przynajmniej z mojej strony.
    Nie o ujawnianie swoich danych osobowych mi chodzi a o bezsens i subiektywnosc tego typu konkursow.

ja nie wieze ze internauci to tacy "debile" jesli chodzi o sztuke i "fotografie"
    Najwyrazniej za malo na plfoto bywasz... albo za duzo

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja nie wieze ze internauci to tacy "debile" jesli chodzi o sztuke i "fotografie"
    Wyniki juz znamy...
    Pod tym zdaniem z Fotopolis moge sie w 100% podpisac:
    "Na drugim miejscu uplasowało się kontrowersyjne zdjęcie Liczy się długość autorstwa Jarosława Jankowskiego, które niestety nie najlepiej świadczy o poziomie 405 głosujących."

A i I miejsce z konkursu dla amatorow to tez wg mnie nic specjalnego.
    http://www.fotopolis.pl/n.php?g=193

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów