Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

jacek-8
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gmz Zobacz posta
    Witam, mnie takze spotkal error 99. Canon 1000d, aparat jest prawie nowy.

Sprawa wyglada tak: Jezeli robie ciagle zdjecia to jest ok, ale jak wylacze/wlacze aparat to przy próbie pierwszego zdjęcia wyskakuje error. Wtedy muszę wyjąć/włożyć baterię. Error wyskakiwał też jeżeli aparat się sam automatycznie wyłączył (na początku był ustawiony auto shut off na 30sec i troche mi zajelo zanim doszedlem ze przez to sie wiesza aparat, ale teraz wylaczylem auto shut off i aparat zawiesza mi sie tylko jak sam go wyłączam).

Zrobiłem firmware update. Sprawdziłem co będzie jak się zmieni baterię / kartę / odepnie obiektyw. Dalej wyskakuje error.

Poza tym niektore ustawienia w menu mi sie nie zapisują, jak wlacze ponownie aparat to sa znowu tak jak byly. Tymbardziej myślę ze mój err99 moze byc spowodowany softem lub elektroniką.
    Macie jakiś w miarę mądry pomysł co zrobić? Bo nie wiem o co może chodzić Niby można z tym żyć, ale męczące :/ Jak nic nie wymyślę to zaniosę do serwisu.
    (o jeszcze jedno, kupiłem aparat w komisie w stanach i nie mam gwarancji)
    Witam mam taki sam aparat i identyczny problem.Dodam,ze po wystapieniu err99 aparat niepoprawnie widzi pojemnosc karty.Wyslalem go dzisiaj do sklepu z prosba o wymiane na towar zgodny z umowa ( nie minely jeszcze 2 lata od zakupu).Zobaczymy co zrobia.Napisz czym sie zakonczyla Twoja przygoda z errorem.
    Pozdrawiam
    jacek

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-8 Zobacz posta
    Witam mam taki sam aparat i identyczny problem.Dodam,ze po wystapieniu err99 aparat niepoprawnie widzi pojemnosc karty.Wyslalem go dzisiaj do sklepu z prosba o wymiane na towar zgodny z umowa ( nie minely jeszcze 2 lata od zakupu).Zobaczymy co zrobia.Napisz czym sie zakonczyla Twoja przygoda z errorem.
    Pozdrawiam
    jacek
    Ja nie mam gwarancji, bo kupiłem używkę i do tego w stanach.
    Chciałem to naprawiać, ale jak się zorientowałem że naprawa będzie droga i z serwisami są przeróżne jaja, to stwierdziłem, że da się z tym żyć. (problem niby głupi, a musieliby wymienić całą płyte główną)

Mam taki "myk" - po włączeniu aparatu klikam w menu w opcję "reset numeracji zdjęć" i wtedy już nie ma żadnych errorów. Tyle, że muszę to zawsze klikać po ponownym włączeniu sprzętu. To tymbardziej wskazuje na przyczynę - w pamięci wewnętrznej aparatu cos jest spieprzone, aparat chce zapisywać zdjęcie pod tą samą nazwą pod którą jest już inne zdjęcie, a wtedy wywala error. A jak kliknę reset numeracji - to robi nowy folder i numeracja leci od 1, a zapis odbywa się poprawnie.

Domyślnie

Witam, to może ja opowiem o moim problemie z Errorem 99 ;p

Mianowicie wszystko działa sobie elegancko ale jak chce użyć lampy Quantaray QTB-7500A, to uporczywie się pojawia...

Słyszałem że zaklejenie 4 nóżek pomaga, no niestety mi nic to nie dało... :sad:
    Może ktoś z Was miał podobny problem?? Lub pomysł jak to rozwiązać??

Bo ja już nie mam pomysłów a szukanie w sieci też nie daje pozytywnych rezultatów...

Uprawnienia umieszczania postów