Strona 57 z 84 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 837

WÄ…tek: Error 99 (err99)

jacekhome
    Guest

Domyślnie

Mnie to dopadło 3 V. Próbowałem wszystkiego i nic. Po paru zdjęciach pojawia się Error99, a odrazu wyskakuje jak dam krótkie czasu tak od 1/320 to wyskakuje błąd. Poszedł do naprawy zobaczymy co będzie

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

U mnie migawka + spust migawki. 550zl + wysylka.

Domyślnie

Witam

Mam niestety ten sam problem error ze wszystkimi obiektywami, robi zdjęcia tylko w trybie live view Niestety aparat nie jest już na gwarancji, na liczniku ma 9000 :/ W Warszawie zawołali mi przypuszczalny koszt naprawy jeżeli padnięta migawka to 630 zł + przesyłki. Dzwoniłam jeszcze do jednego serwisu w katowicach http://www.avserwis.dei.pl/kontakt.html tam mi zawołali max 350 zł. Czy ktoś z Was zna ten serwis? Jest godny zaufania? I czy warto dawać do takiego serwisu czy tylko żytnia?

Z góry dzięki za pomoc

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

Jak beda mieli czesci i bedzie to tylko migawka to Ci naprawia pewnie.

Jak bedzie cos bardziej skomplikowanego to i tak w koncu pewnie oddasz na Zytnia..

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

A słyszał ktoś o jakimś serwisie w Opolu, gdzie człowiek też wymienia migawki? Np. za 10D powiedział prawie połowę tego, co na Żytniej chcą.
    Miał ktoś z nim kontakt i może ocenić?

jacekhome
    Guest

Domyślnie

U mnie też po gwarancji 12 miesięcznej Canona, ale oddałem do sklepu w którym kupowałem powołując się na ustawę o 24 miesięcznej rejkomni ( czy coś w tym stylu) Przyjeli i czekam.

Domyślnie

Witam wszystkich!!
    Jestem nowy na forum i to jest mój dziewiczy post i mam ten sam problem co reszta tutaj czyli error99 i po przeczytaniu wszystkich postów wszystko wskazuje na uszkodzenie migawki wiec niby ok jak ma sie gwarancje ale u mnie gwarancja skoÅ„czyÅ‚a sie 3 tygodnie temu i pomyÅ›laÅ‚em że to niezÅ‚y zonk!! i nabite 20482 zdjÄ™cia(jak to sprawdzic?? zobacz tutaj: http://www.optyczne.pl/1385-nowość-C...³j_Canon_.html )
    Więc myśle trzeba poszukac jakiegoś dobrego taniego serwisu i dzwonie do firmy A i słysze cene 750 zł i 3 tygodnie czekania na migawke bo nie mają na stanie+czas naprawy= około miesiąca hymmm pomyślałem zadzwonie na Żytnią i zobacze co powiedzą a tu miłe zaskoczenie cena 500-600 zł i czas naprawy 2-5 dni no to już lepiej i taniej, ale pytam sie jeszcze serwisanta o gwarancje Canona na 100 000 klapniec i mówie mu że ja mam 20 000 a on mi mówi że jak to migawka to wymiana jest w takim razie na koszt Canona czyli za free zobaczymy co dalej....... i mam pytanie czy miał ktoś już wymienianą migawke za darmo po gwarancji a nie miał przekroczone 100 000 w 40d lub innym??

jacekhome
    Guest

Domyślnie

Czy w serwisie są wstanie sprzwdzić ile razy "klapła" migawka ? Bo ten programik nie obsługuje 400D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekhome Zobacz posta
    Czy w serwisie są wstanie sprzwdzić ile razy "klapła" migawka ? Bo ten programik nie obsługuje 400D.
    tak w seriwise sprawdzÄ….

gregoriusr
    Guest

Domyślnie

Witam
    przy moim 40d po około 20 000 zdjęć też wyskoczył err99 i to jak na złość dwa miesiące po skończeniu gwarancji i dwie godziny przed sesją w plenerze.
    Szybko dokupiłem drugą 40 i sesje wykonałem. A tą popsutą udało mi się uratować wgrywając nowy firmware 1.1.1. Obecnie zrobilem już około 3000 zdjęć po usterce i jeszcze dziala. Ale czasami potrafi się zawiesić i pomaga wyjęcie baterii tylko.
    Pozdrawiam, Grzesiek.

Strona 57 z 84 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów