Najczęściej wymiana przesłony, przerwa na tasiemce łączącej ją ze stykami. Ja zapłaciłem 60zł przesłona + 220 robocizna. Przy okazji naciągnąłem ich na kalibrację.
Najczęściej wymiana przesłony, przerwa na tasiemce łączącej ją ze stykami. Ja zapłaciłem 60zł przesłona + 220 robocizna. Przy okazji naciągnąłem ich na kalibrację.
Witam
Czy nie zechciał by ktoś z was użytkowników CANON pomóc w ogólnonarodowej zbiórce na CANONA .Aparat tej dziewczyny od kilku miesięcy jest w naprawie - eror99 we Foto-serwis Compur z Wrocławia .Teraz jeszcze tą dziewczynę
spotkła tragedia - poczytajcie : http://pomozmyewie.pl/
Może nowa lustrzanka poprawiła by jej nastrój ......
pozdrawiam
http://pomozmyewie.pl/
hymmmm
Może nie od razu dorzucę się na nowego Canona, ale zapytam czemu ten aparat tak długo leży w serwisie i czy jest na gwarancji?
Skoro we Wrocławiu nie dają rady to może w CSI w Warszawie?
Pozdrawiam
Jest to eos 30d , padło zasilanie , i jeszcze płyta główna , i jeszcze co to nie wiem ciągle czeka na części .Gdy nie wstanie to zostaną obiektywy i dylemat do czego podłączyć .
POZDRAWIAM
Czy ktoś może wie jaki jest obecnie koszt wymiany migawki w xxD (40D)?
Czy ktoś się orientuje czy nadal istnieje gwarancja producenta na migawkę? Bo zamierzam wysłać sprzęt na Żytnią, ale z tego co czytałam na forach to czasami wymieniają za free, a czasami nie. Aparat jest po gwarancji, także jeszcze gorsza klapa :/
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy zawsze wymiana migawki oznacza zresetowanie licznika? Czy może ktoś z was spotkał się z wymianą bez resetu licznika?
Mam problem z moim Canonem 20D, niedawno kupiłem do niego SIGMĘ APO DG 70-300, zrobiłem w tym zestawie już robiłem zdjęcia. A tu nagle aparat przy zrobieniu zdjęcia zaczął otwierać i zamykać lustro bez przerwy, jednocześnie wyskakuje ERR99 na górnym wyświetlaczu. Aparacik ma już trochę przebiegu (około 60k) więc martwię się, że to może być migawka. Dodam że z kartą czy bez, obiektywem czy bez, ciągle pstryka. Miał może już ktoś tak lub wie co to za problem proszę o podpowiedzi.