Strona 75 z 84 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Zapewne było już nie raz w tym wątku... Canon w swoich aparatach (nie wszystkich) delkaruje wytrzymałość migawki na jakimś poziomie ilości klapnięć. Jeżeli migawka padła a nie przekroczono tej "delkarowanej wytrzymałości" to serwis wymienia taką migawkę za darmo (i nie jest ważne czy body jest na gwarancji czy nie). I najlepiej zadzwoń do serwisu i porozmawiaj z nimi bo ile razy można powtarzać to co było wałkowane 1000 razy..

Domyślnie 17-85 Error 99 & Error 01

Ostatnio robiłem rodzinne zdjęcia C 400D oraz 17-85 po kilku zdjęciach pojawił się error 99 a przysłona jakby nie wracała do stanu spoczynku, początkowo byłem pewien, że to wina 400D, więc rodzinna imprezę żona obfotografowała swoim SD450. Jednak w poprzedni weekend fociłem na innej imprezce i po około 20 zdjęciach obiektyw znów odmówił posłuszeństwa. Jednak teraz był już podpięty pod 50D, a na aparacie pojawił się Error 01. Ewidentnie to wian obiektywu ale konkretnie co: autofocus, IS, przesłona, bo tym wątku diagnozy są różne. Która jest trafna. Czy naprawa się opłaca? bo nowy 17-85 kosztuje 999 PLN,a nie 4999 PLN
    T90/50D/400D/G2/SD450

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Autofocus w obiektywie? Miałes na myśli silnik?

Daj do serwisu do oceny uszkodzenia i oszacowania kosztów.

Domyślnie

Witam Canoniarzy.

Posiadam Canona 1000d, do niedawna byłem szczęśliwym użytkownikiem. Podczas wycieczki w górach pojawił się błąd 99. Obiektywy, które posiadam są w porządku (bez zarzutu działały w 60d), styki w puszcze nie porysowane, zmieniłem soft i dalej ****. Wyczytałem u wujka googla, aby wyjąć obie baterie i pojawia się tutaj problem = za cholerę nie wiem, gdzie i jak wyjąć drugą, mniejszą baterię. Poratuje ktoś wyjaśnieniem jak krowie na granicy?

Coś już napisał
    Miasto
    Sanok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guru1989 Zobacz posta
    Witam Canoniarzy.

Posiadam Canona 1000d, do niedawna byłem szczęśliwym użytkownikiem. Podczas wycieczki w górach pojawił się błąd 99. Obiektywy, które posiadam są w porządku (bez zarzutu działały w 60d), styki w puszcze nie porysowane, zmieniłem soft i dalej ****. Wyczytałem u wujka googla, aby wyjąć obie baterie i pojawia się tutaj problem = za cholerę nie wiem, gdzie i jak wyjąć drugą, mniejszą baterię. Poratuje ktoś wyjaśnieniem jak krowie na granicy?
    Witaj,

W modelu 60d nie ma normalnie dostępnej wymiennej drugiej baterii podtrzymującej. Jest możliwość wymiany/chwilowego odłączenia po rozmontowaniu obudowy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kromka1983 Zobacz posta
    Witaj,

W modelu 60d nie ma normalnie dostępnej wymiennej drugiej baterii podtrzymującej. Jest możliwość wymiany/chwilowego odłączenia po rozmontowaniu obudowy...
    Czyli serwis? ??:

Coś już napisał
    Miasto
    Sanok

Domyślnie

Jeśli bez utraty gwarancji to serwis. W pierwszej kolejności proponuję kontakt telefoniczny z serwisem. Nie zawsze konieczne jest odłączanie baterii podtrzymującej, przeważnie pomaga wyjęcie akumulatora głównego. Jeśli problem będzie się powtarzał to zapewne migawka do wymiany.

PS: napisałem 60d, a miałem na myśli 1000d. Tak czy inaczej dotyczy obydwu modeli.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kromka1983 ; 14-09-2011 o 09:04

Domyślnie

Po wyjęciu baterii głównej aparat cyka normalnie. Po wyłączeniu jednak odmawia posłuszeństwa. Tak czy owak oddam do serwisu.

Dziękuję za pomoc kromka1983.

Coś już napisał
    Miasto
    Sanok

Domyślnie

Spróbuj jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne (choć według mnie to na wiele nie pomoże) i kontakt telefoniczny z serwisem przed wysyłką.

Pozdrawiam

Domyślnie

witam. dołączam do grona nieszczęśników z errorem 99 :/ mam canona 40D. wczoraj robiłam zdjęcia na imprezie. w ciągu dnia było wszystko ok i dopiero wieczorem kiedy robiłam zdjęcia z lampą w ciemniejszym pomieszczeniu zaczął wyskakiwac err 99 średnio co 5 zdjęć. wyjęcie baterii nic nie pomogło. przed chwilą znowu robiłam zdjęcia i niby już wszystko w porządku, narazie nie wyskakuje. przeczyściłam też styki, po czym wyskoczył mi err 01 ale już jest ok. przez chwilę miałam wrażenie jakby lampa się zacięła. nie mogłam jej otworzyć, a jak chciałam zrobić zdjęcie to w ogóle się nie dało. obiektyw kompatybilny w 100%, canon EF 50mm, ok 2tyś pstryknięć (więc mało). ktoś wie z czego może ten błąd wynikać?

Strona 75 z 84 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów