Strona 68 z 84 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Domyślnie

Witam,ja mam ten problem "ERR99" z Canonem 5d - czy ktos sie spotkal z tym bledem w tym modelu ? Zaznaze ze nic nie pomaga, wymiana bateri, wlaczenie, wylaczenie, zmiana obiektywu, odpiecie czy przylaczenie lampy (dodam ze uzywam oid samego poczatku obiektywow canona). Pozdrawiam i czekam na jakies wsparcie - bo wyslanie na żytnia to dla mnie ostatecznosc (po przeczytaniu forum). Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ciekaw jestem co takiego złego jest na Żytniej.
    Ja dwa razy byłem zmuszony wysłać sprzęt i jestem mega zadowolony.

Domyślnie

moj canonek wysypuje się przy próbie robienia zdjęć bezposrednio po włączeniu lub uśpieniu, po restarcie wszystko dziala i mozna spokojnie robić zdjęcia dopóki się aparat nie wyłączy - sytuacja wystepuje dla wszystkich obiektywow, kart pamieci i baterii ktore mam takze z pewnoscia to body - czy istnieje jakis sposob poza serwisem?
    ------------------------------------------------------
    50D+body grip, 350D
    S18-50/2.8-4.5, S50/2.8, C55-250/4.5-5.6

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nowy firmware
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

firmware mam 1.07 czyli najnowszy z nowych, wgrywany dwa razy dla pewnosci
    ------------------------------------------------------
    50D+body grip, 350D
    S18-50/2.8-4.5, S50/2.8, C55-250/4.5-5.6

Domyślnie

Przepraszam za offtopa, ale czy można zaufać systemowi cannona. Wiem, że to forum jest bardzo duże i liczba użytkowników ogromna, ale 68 stron różnych błędów już się nazbierało. Ciężko znaleźć podobne u konkurencji. Miałem wcześniej do czynienia z N... Niestety został skradziony. Bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem 40D. Uważam, że oferuje bardzo duże możliwości w bardzo atrakcyjnej cenie. Jest jedno ale. Producent gwarantuje przebieg 100 tyś, a opisywane tu przypadki to bardzo często przypadki właśnie 40D, gdzie migawka pada przy >20 tyś. Może najzwyczajniej wybrałem zły temat na forum, i nie powinienem był tu wchodzić zanim cokolwiek zakupiłem? Przyznam, że trochę mnie to zniechęciło. Przesadzam z tymi obawami czy nie do końca. Może jest dostępna jakaś strona ze statystykami awaryjności migawek dla różnych cyfrówek Cannona? Wiadomo, że trzeba patrzyć na większą próbę niż pojedyncze przypadki. Będę wdzięczny za odpowiedź.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sam znalazłem taką oto stronę: http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos40d.htm
    Szczerze mówiąc wyniki przedstawiają się fatalnie. Nie wiem na ile powyższa strona jest wiarygodna, ale tym wynikom do 100 000 daleko.
    Ostatnio edytowane przez JonathanStrange ; 31-03-2010 o 00:55 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

U mnie Error99 w 400d pojawil sie po 11000 zdjeciach. Niestety wymagana jest wymiana migawki i mechanizmu podnoszenia lustra - nieoplacalne na Zytniej (chca minimum 700 PLN). Czy zna ktos tanszy serwis? Aparat i tak juz nie ma gwarancji.
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Domyślnie

JonathanStrange: Moze i komuś padła migawa przy 20tys. nie mowie ze tak nie mogło sie stać. Byl czas ze w serwisie wkładano nowe migawki i padały w połowie przebiegu gwarancyjnego. Okazało sie ze była to wadliwa seria. Ja mam 40d jako drugie body co by sie nie stresować w czasie pracyzrobilem juz 90tys i jak na razie smiga dalej. Cześć kolegów również nie narzekało przekraczając 100tys. Oczywiście delikatnie przekraczając (nie dobili do 150 czy 200) jednak to nie 1dI jeszcze jedno-fajny aparat ale pamietaj ze lcd ma do du...y.Najslabsza strona tej puchy.

Co do błędu Error99 to oznacza ze mógł wystąpić problem inny jak problemy z karta, komunikacji z szkłem itp. Moze to być problem mechanizmu lustra.Pamiętajmy ze nie tylko migawka ale i ten mechanizm tez sie zużywa. Blad ten pojawia sie tez w przypadku niedokładnego zamontowania matówek(dotyczy 1d). Wtedy należy wyjąc i włożyć matówkę zwracając wielka uwage na zatrzask mocujący.
    1d mkIIN, 40D,17-40 L ,70-200 L IS , 50-1,4, 580EXII,Pix.I RESZTE RUPIECI

Miasto
    Konstancin/Kołaczyce/Kraków

Domyślnie

Witam,
    u mnie err9 okazal sie awaria plyty zasilajacej. Koszt naprawy 520zl. NIestety trzeba wydac, bo za głupote trzeba placic. Problem pojawil sie w zeszlym roku w lipcu, po kilku godzinach sam sie naprawił. Teraz znow pojawil sie - wrocila praca do normy po 2h wylacznia.
    Jako ze jade na wakacje wolę byc pewny ze nie padnie znow w najlepszym momencie wiec zaplace.
    Gwarancja skonczyla sie 3 tygodnie temu - zeby bylo smiesznie.
    CANON EOS 450D + Canon 18-55IS + Canon 55-250IS + Canon 50 1,8 II + Sigma 18-200 DC OS + Nissin Speedlite Di622

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Witam wszystkich

No i mnie tez dopadł err99 w 30d.
    W piątek i w sobotę fociłem koncerty. Wszystko było ok. Dzisiaj rano zgrałem pliki z karty, sformatowałem ją w aparacie i zabrałem sprzęt na wycieczkę. Pierwsze zdjęcie i kicha. Od razu err99 na wyświetlaczu. Wyłączyłem i próba jeszcze raz - to samo. Próbowałem na miejscu różnych rzeczy - wyjęcie i włożenie baterii nic nie dało, nawet wyjmowałem tą małą co podtrzymuje datę itp.
    Wymiana obiektywów też nic nie dała - trzy szkła canona i taki sam efekt.
    Po powrocie do domu zrobiłem update firmware - z 1.0.5 na 1.0.6. Też nic.
    Różne kombinacje z kartą, bez karty, dosłownie wszystko i wciąż to samo.

Zdjęć napstrykane jest około 22 tys. Aparat mam od nowości. Nigdy nic się nie działo.
    1. Czy to możliwe żeby po 22 tys. padła migawka?
    2. Czy jest możliwe, że coś w aparacie padło np. przez nagłośnienie ustawione na scenie? Kręciłem się trochę w pobliżu.

Może ktoś wymieniał migawkę ostatnio w 30d i wie jaki ewentualnie może być koszt na żytniej?

Pozdrawiam
    Marek
    canon 33-BP300; 30D; 60D; 24-105/4L IS, 85/1.8, 50/1,8II,; 580EX II, sigma EF-500 DG Super, eos/m42+kilka szkieł; Compu Trekker AW; trzęsący się statyw

Strona 68 z 84 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów