Strona 65 z 84 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Domyślnie

czy ktoś tu zagląda?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja zaglądam. Moje 40D właśnie jedzie na Żytnią z powodu tego błędu.

Domyślnie

Witam!
    Może wrócę do pytania o ERROR 99
    Znajomy fotograf miał ten problem - okazało się że bateria (pastylka 3V) zaczynała siadać.
    Po wymianie wszystko wróciło do normy. Jednak on używał tylko obiektywów Canona.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-8 Zobacz posta
    Witam mam taki sam aparat i identyczny problem.Dodam,ze po wystapieniu err99 aparat niepoprawnie widzi pojemnosc karty.Wyslalem go dzisiaj do sklepu z prosba o wymiane na towar zgodny z umowa ( nie minely jeszcze 2 lata od zakupu).Zobaczymy co zrobia.Napisz czym sie zakonczyla Twoja przygoda z errorem.
    Pozdrawiam
    jacek
    Ja nie mam gwarancji, bo kupiłem używkę i do tego w stanach.
    Chciałem to naprawiać, ale jak się zorientowałem że naprawa będzie droga i z serwisami są przeróżne jaja, to stwierdziłem, że da się z tym żyć. (problem niby głupi, a musieliby wymienić całą płyte główną)

Mam taki "myk" - po włączeniu aparatu klikam w menu w opcję "reset numeracji zdjęć" i wtedy już nie ma żadnych errorów. Tyle, że muszę to zawsze klikać po ponownym włączeniu sprzętu. To tymbardziej wskazuje na przyczynę - w pamięci wewnętrznej aparatu cos jest spieprzone, aparat chce zapisywać zdjęcie pod tą samą nazwą pod którą jest już inne zdjęcie, a wtedy wywala error. A jak kliknę reset numeracji - to robi nowy folder i numeracja leci od 1, a zapis odbywa się poprawnie.

Domyślnie

Witam, to może ja opowiem o moim problemie z Errorem 99 ;p

Mianowicie wszystko działa sobie elegancko ale jak chce użyć lampy Quantaray QTB-7500A, to uporczywie się pojawia...

Słyszałem że zaklejenie 4 nóżek pomaga, no niestety mi nic to nie dało... :sad:
    Może ktoś z Was miał podobny problem?? Lub pomysł jak to rozwiązać??

Bo ja już nie mam pomysłów a szukanie w sieci też nie daje pozytywnych rezultatów...

Macieraczekkk
    Guest

Domyślnie

Jestem tu nowy wiec na początek witam wszystkich serdecznie.
    Mój pierwszy i niestety z problemem:
    W Eos 50D wyskoczył Error 50 przebieg ok. 6 tys - 4 miesiące uzytkowania
    Miał koś podobny problem? bo z tego co widzę częściej występuje err99

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macieraczekkk Zobacz posta
    Jestem tu nowy wiec na początek witam wszystkich serdecznie.
    Mój pierwszy i niestety z problemem:
    W Eos 50D wyskoczył Error 50 przebieg ok. 6 tys - 4 miesiące uzytkowania
    Miał koś podobny problem? bo z tego co widzę częściej występuje err99

Pozdrawiam
    Tak najczęstszym i notabene niesklasyfikowanym przez Canona błędem jest 99, niestety nic nie wiem na temat Twojego błędu. Ale chyba nie mamy co liczyć na jakąś odpowiedz... chyba nikt tu nie zagląda...

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Sam Canon nie wie co to za błedy kryją się pod error99. Zaliczyłem w 50D dwa razy ten błąd, zawsze w czasie szybkiego przeglądania zdjęc. Najgorsze jest to, że aparat zwisa i nic go nie chce zmobilizować do dalszej pracy. Pomaga wyjęcie zasilania.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Mam 2 obiektywy Tamron 28-200mm i Sigma 28-200 obydwa nie chca dzialac z Canonem EOS 450D. Czasem zrobi kilka zdjec na najbardziej otwartej przyslonie ale jesli przymkne ja to wywala blad. Probowal ktos rozebrac samemu obiektyw i cos zrobic z ta przycinajaca sie przyslona? Obiektywy nie sa juz pierwszej mlodosci wiec gorzej byc nie moza dlatego samemu moge go probowac rozebrac.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mam canona 450d dzisiaj przy współpracy z obiektywem Zenita helios pojawił się błąd err 99, nie udało mi się nic z tym zrobic, przy wlanczanu słychac ciuchytki zgrzyt, podniosłem palcem lustro i pokazała mi sie taka czarna roleta ktora przesłania matryce, zazwyczaj byla tylko ona a teraz na niej są dwa jakby metalowe 'klipsy' i jak wlanczam aparat to ta roleta porusza się tak jakby ktos od drugiej strony palcem ją dźgał.
    o co chodzi :<?

Strona 65 z 84 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów