Strona 56 z 80 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar grimaldi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonieboli Zobacz posta
    wszystko fajnie tylko 30d nie ma czyszczenia matrycy :P
    o jej wiem że nie ma chodziło mi o poniesienie lustra do czyszczenia matrycy np. zwykłą gruszką bez talku
    "Nie mam żadnych talentów - prócz namiętnej ciekawości." -- A. Einstein (1879 - 1955)

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Czyszczenie matrycy, czyli podniesienie lustra i otwarcie migawki...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Coś już napisał Awatar grimaldi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Po naprawie

Witam wszystkich forumowiczów. Dziś wróciłem z 30-ką z Żytniej z Warszawy:-)
    Wymieniono w moim przypadku mechanizm opuszczania lustra. Koszt naprawy 270zł + 2xpaliwo do Warszawy z Kraka. Aparat zostawiałem na Żytniej w poniedziałek w piątek (tego samego tygodnia) został naprawiony.
    Pozdrawiam.:-D
    "Nie mam żadnych talentów - prócz namiętnej ciekawości." -- A. Einstein (1879 - 1955)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kobyłka City

Domyślnie

Witam,w moim 20d też kilka razy wyskoczył err99 ale wtedy wyłączenie/włączenie pomogło i dawno go nie widziałem już (błędu).

Jednakowoż mam pewien problem ze swoim 20d ( a może to nie problem?) - zdarza sie czasem - kiedyś 2 krotnie w odstępie kilkunastu zdjęć robionych jedno po drugim (ale NIE serią), a ostatnio ot tak po prostu - że aparat klapnie jednokrotnie lustrem po wciśnięciu spustu,nawet nie wiem czy nie przy wciśnięciu tylko do połowy. Efektem jest "czarne" zdjęcie - jakby aparat walnął fotke na czasie 1/8000 sec... ktoś miał coś takiego u siebie? wiecie co to może być? przebieg aparatu szacuję na jakieś 11-12k,chociaż wiem że to nie ma znaczenia.

Domyślnie

Witam posiadam Canona 350D od grudnia 2008 roku. Error 99 wyskoczył mi z 7 razy , ale wystraczyło tylko uruchomić ponownie aparat . W ostatnim tygodniu błąd ten wyskoczył mi , aż 3 razy ( czyli prawie połowa obecnej liczby ) . Przebieg migawki będzie około 15,17 tys zdjęć( aparat był używany ) . Zdjęcia robię z obiektywem 18-55.
    Szesnatsolatek z średnim doświadczeniem

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ja mam od dziś w 50D erorr 99 pojawia sie po długiej serii, a i po pojedyńczych strzałach, czy upgrade softu coś pomoże czy tylko zytnia, aparat mam 4 m-ce, fotka jest zapisywana na karcie ale żeby nst zdjęcie zrobi to trzeba wyciągnąć baterie, po kilku minutowym nieuzywaniu aparatu też wraca do normy ale po serii znów erorr 99

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zawsze warto spróbować najnowszego firmware. Tutaj na forum były niestworzone teorie na temat tego jak to nowszy firmware zwalnia transmisję do obiektywu i w ten sposób omija niższą zawartość złota na stykach itp. itd.
    Moim zdaniem jednak niewiele to pomoże, zwłaszcza, jeśli błąd pojawił Ci się nagle i wcześniej nie wystepował. Sprawdziłbym jeszcze stan styków w obiektywie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

5D SOBOTA -Ślub godz. wieczorne 27.06.2009 Nagle na wyświetlaczu err 99.
    wyjmowanie baterii, zmiany obiektywów,wyjmowanie kart i nic nie pomaga,a tak wygląda :
    już spakowany czeka na kuriera . Myślę ,że to tylko migawka.
    Ciekawe jaki miała przebieg , nr katalogu z 5d 100eos5d (czy to coś podpowie ? )

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morpheusz1 Zobacz posta
    wyjmowanie baterii, zmiany ,wyjmowanie kart i nic nie pomaga,a tak wygląda :
    Ciekawe jaki miała przebieg , nr katalogu z 5d 100eos5d (czy to coś podpowie ? )

Dzisiaj dzwoniłem na Żytnią. Dobra wiadomość :-) wymiana migawki , Naprawa mechanizmu naciągu migawki, czyszczenie matrycy. wszystko to ma kosztować 300 zł . Mam nadzieję ,że będzie to wiarygodna wycena . ? Czyli wynika z tego , że migawka lub sposób jej uszkodzenia podlegała gwarancji lub rękojmi . Liczę na to !! .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morpheusz1 Zobacz posta
    wyjmowanie , zmiany obiektywów,wyjmowanie kart i nic nie pomaga,a tak wygląda :

Serwis i Canon stanął na wysokości zadania !! aparat zakupiony w 2006 r.
    Wymienili mi migawkę na nową Gratis. No prawie gratis !! Naprawa mechanizmu naciągu i wyzwalania migawki, czyszczenie filtra , czyszczenie styków
    za wszystko zapłaciłem 297 zł . 6 mc-y gwarancji.

Strona 56 z 80 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów