Strona 42 z 80 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

Domyślnie

W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Talking

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    W sobote bawilem sie 50D z przypietym do niego 24-70 2.8 L USM w jednym ze sklepow foto w Chicago,w obecnosci czlowieka od marketingu Canon U.S.A. W momencie zmiany nastawy ekspozycji, aparat odmowil posluszenstwa i wyswietlil sie slynny err 99. Spec od marketingu nie byl specjalnie tym zdziwiony, pozbawil body zasilania - czyli wyciagnal na chwile "paluszki" po czym lozyl i oddal mi aparat abym dalej sie bail, a sam wyslal maila do Canona - czyli krotko mowiac zaraportowal te usterke. Wylada na to, ze to bardzo uniwersalny numer, bo u mnie wyswietlil sie w momencie zmiany nastawy parametrow ekspozycji:sad:
    mnie się to również zdarzyło w new 50D. ale po wyjęciu i włożeniu akumulatora przeszedłem nad tym do porządku dziennego. Ale wkurza a nie mam specjalnego numeru do canona żeby zaraportiować

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kurde, kilkaset postów w temacie i wszyscy mają errory!! Co to ma znaczyć?! Już chyba zaczynam rozumieć różnicę w cenie pomiędzy 40d a d300, możliwośći praktycznie te same, ale niezawodność... Czy canon nie zdaje sobie sprawy, że te aparaty (XXD) mogą również być wykorzystywane zawodowo? Mi też już kilka razy wyskoczył error 99, a dzisiaj jakiś error 01 i informacja, żeby styki przeczyścić. Co ja tam mam czyścić? Obiektyw nowy, kupiony niedawno u towersa 17-55 2.8.
    Postów na temat migawki padniętej po 1000 czy 10 000 strzałów już żal czytać, a też ich na forum nie brakuje...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coob Zobacz posta
    właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
    a jakie szkło?? czyżby sigma?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

mi juz jakos przestal sie pojawiac, pojawil sie 2 razy na meczu pilki noznej (mgla byla, zimno), w ten weekend bylem na 3 meczach recznej (3h) i nie bylo zadnych problemow, moze aparat musial sie "dotrzec"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coob Zobacz posta
    Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..
    taaa.. spróbuj się z serwisem sigmy skontaktować jak często będzie się powtarzać - powinni mieć nową wersję programu do "czipa" to może wgrają.. mi.in. dlatego właśnie nigdy nie kupię sigmy mimo że jedno czy dwa porządne szkła zrobiła..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za radę. Jeśli się będzie powtarzać nie omieszkam. Póki co szkło pracuje na 2 korpusie (400d) bez problemu. Gorzej, że miałem 30 Sigmy kupować ale teraz to już nie wiem.. :/

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Znowu mi 2 razy w 50d wyskoczyl err 99 wczoraj.... na szczescie podczas wybiegania zawodnikow na parkiet, a nie podczas meczu, mi ten blad wyskakuje z kazdym szklem jakie mam...

Strona 42 z 80 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów