Co do terminów na Żytniej
Znajomy posłał z E99 - 9 lipca przyjęli - 23 lipca ma być zrobiony - Zobaczymy czy dotrzymają słowa
Co do terminów na Żytniej
Znajomy posłał z E99 - 9 lipca przyjęli - 23 lipca ma być zrobiony - Zobaczymy czy dotrzymają słowa
ja wyslalem w poniedzialek (najprawdopodobniej wymiana migawki w 40d) aparat byl u nich we wtorek no i czekam ... nie wie ktos czasem czy DHL jezdzi w soboty bo sie niecierpliwie tym bardziej ze migawka wymieniana po okolo 500 zdjeciach od nowosci... ;> Mam nadzieje ze mieli choc krzte szacunku do mojego aparatu i wroci w takim samym stanie jak im wyslalem (lecz z naprawiona migawka)...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A jednak chyba da radę, moje 20d było już po gwarancji, wysłałem w czwartek, w serwisie było w piątek, po telefonicznym zapytaniu w środę, aparat był u mnie w piątek :razz::razz::razz: koszt naprawy 670zł brutto, za wysyłkę płaciłem tylko w jedną stronęnie wiem czy znaczenie miało, że aparat był wysłany przez firmę, a nie osobę prywatną, ale z tego co można wyczytać w necie to chyba nie ma znaczenia... może ja aż taki farciaż jestem
:wink: Co prawda rozmowa telefoniczna przyprawiła mnie o mało co o atak szału, ale koniec końców naprawa była błyskawiczna...
Pozdrawiam i jak na razie dołączam do grona osób (małego), które na Żytnią nie może narzekać
Betinus
sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....![]()
Dzwoniłem dziś na Żytnią :P Pan kulturalnie mnie obsłużył bo i kulturalnie z nim rozmawiałem... poinformował mnie o wszystkim co chciałem wiedziećWytłumaczył żeby sie nie denerwować, że jest sezon, że mają nawał pracy lecz aparat bedzie u mnie w regulaminowych 14 dniach :P wymieniana w moim nowiusim 40d migawka jednak będzie... :P czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki by Ich wykonanie zadowoliło mnie i stałbym się wtedy kolejnym zadowolonym klientem
Modlę się o moje "dziecko" :P
coś często te migawy w 40tkach padają...
500 strzałów to już uważam "lekkie" przegięcie
Coś niedorobiony ten model chyba jednak
sam się nad tym zastanawiam.... ale po wymiane migawki u mnie śmiga bez zastrzeżeń.
Co do moich przygód z Żytnią - poprosiłem grzecznie o ekspresową naprawę (na gwarancji), bo miałem poumawiane terminy. Najpierw mi obiecywano i przez tydzień zwodzono, ale po męskiej rozmowie z jednym z Panów aparat szybko trafił z powrotem.
Ważna sugestia - zapisujcie z kim rozmawiacie gdy Wam coś obiecują. Przekonałem się, że jeśli nie pamiętam kto mi ową szybką naprawę obiecał, to nic nie wskuram, a gdy w końcu zapisałem nazwisko rozmówcy, to sprawa nabrała tempa.
Żytnia - faktycznie 14 dni od momentu dostarczenia. Zawiozłem w poniedziałek do sklepu we wtorek wysłane (8-07) - odbieram podobno po 20 tym. Wymiana MIGAWKI !!!!
Coś nie tak poszło w 40D z tym elementem i wyświetlaczem - bardzo kontrasowo wyświetla barwy na wyświetlaczu!!!!
Mi najpozniej maja wyslac 23 lipca :P oby wszystko bylo ok... i grzecznie poprosilem o to by przy okazji ze aparat jest w rekach takich profesjoalistow (polizalem dupe (ale to konieczne by poczuli sie wyzsi i mieli mala chec na zrobienie)) to czy moga sprawdzic i nastawic focus na jasnym szkle(o ile ma BF/FF)...