Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Dopiero zaczyna Awatar slawpl

Domyślnie

Mnie dzisiaj err99 dopadł w 40d (nie pomogło wyjęcie karty i obu baterii, w trybie LV ekran jest czarny, aparat wiesza się po zrobieniu jednego zdjęcia, którego i tak nie zapisuje na kartę). Całe szczęście, że akurat się koncert skończył, bo byłaby masakra. Jutro mecze, ale pożyczone 400d uratuje mi tyłek. W poniedziałek wysyłka na Żytnią ;\

Aaa, klapnięć niecałe 10k w ciągu pół roku.

Domyślnie Czarna Seria

Mam to samo z 40d - dwa miesiące i z 4000 fotek. ERROR 99 i nic. Najśmieszniejsze, że działa na trybie "Live View" tylko jak lampę włączę - ERROR 99. Wymiana obiektywów i bateri Kasowanie nic. Widać coś z migawką bo nawet czyszczenie ręczne nie działa (tj podskoczy lustro i spadnie).
    Dobrze że jest poczciwe 350d (z 300tys fotek i migawka ok).
    Widać, że CZARNA SERIA poszła na 40d z ERROR99- czy INNY BŁAD !!!!

Dopiero zaczyna Awatar slawpl

Domyślnie

Dodam, ze to chyba nie migawka, tylko sie plastik od lustra polamal (znaczy mocowanie z jednej strony). O tak to wyglada:

Zwyczajnie, podczas robienia zdjec padlo ;\

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

W przypadku ułamania tego elementu aparat będzie działał w cichym trybie 2 i przy LV.
    To taka wada konstrukcyjna i z reguły ona jest powodem E99 w 40d - niestety canon się nie przyznaje że tak jest -na gwarancji robi a później dobry mechanik z klejem i będzie to mocniejsze od oryginału.

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Czas wykonania naprawy ponoć tylko 5 dni roboczych
    Haha, 5 dni roboczych w przeciągu do miesiąca chyba . Na tak szybką wymianę w serwisie na Żytniej bym nie liczył - ja z wymianą migawki w 30D ( po 16 tyś. klepnięć -__- ) czekałem równo miesiąc. Jeśli masz gwarancję, to pozostaje oddanie do Warszawy, jeśli Twoja gwarancja się skończyła - poleciłbym serwis Sigmy w Krakowie, przynajmniej będzie szybciej niż na Żytniej. Jak ja dzwoniłem do Wwy to wymiana migawki w 10D kosztuje 610 zł, w 20D pewnie niewiele taniej.

BTW: Moje 30d znowu jest w serwisie, tym razem serwisanci zepsuli przycisk od sprawdzania głębi ostrości a dodatkowo przestał działać spust - czekam 3 tydzień na oddanie z naprawy.

Cała ta seria 30d, z którą mam styczność jest jakaś felerna cholibka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    (....)
    Cała ta seria 30d, z którą mam styczność jest jakaś felerna cholibka
    Tylko bez uogólnień 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko bez uogólnień 8).
    Tylko z tymi, z którymi miałem styczność :P A miałem styczność z 6. Na 6 body 5 było już w serwisie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Tylko z tymi, z którymi miałem styczność :P A miałem styczność z 6. Na 6 body 5 było już w serwisie
    Z tymi z którymi ja miałem styczność, a było ich kilkanaście (30-tek z 5) - żaden nie był w serwisie. Czy na tej podstawie mogę napisać, że seria xxD to najbardziej niezawodne aparaty, bo się w ogóle nie psują???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie Err99

Cytat Zamieszczone przez Michał Dobrowolski Zobacz posta
    znowu ten sam błąd, po zrobieniu fotki. Po ponownym uruchomieniu aparatu zdjecie odziwo jest, czyżby karta pamieci? eeeeh troche po omacku takie szukanie, ale co zrobić.
    ja miałem tak z sigma. blad99 ale fotka była na karcie. błąd pojawiał sie przez obiektyw. padła mi przysłona i jak mniemam aparat nie mógł dogadać sie z obiektywem... na razie działam kitem i wszystko gra. pozdrawiam
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Domyślnie

Też miałem wcześniej ERROR 99 z 350-tką, ale to były obiektywy - po wymianie w serwisie (na gwarancji !) wszystko OK. Sigmie 17-50 wymieniałem przysłonę za 380zł na Złotej i też śmiga u klijenta. Więc nie warto wymieniać pogwarancynemu kitowi przysłony.
    W moim przypadku mogło coś pójść źle podczas robienia reportażu z plenerowej imprezki przełączyłem kilka razy na L.V. by zrobić fotkę z kąta i cos pstrykło -widać to w L.V. jest jakiś bład w porównaniu z poprzednimi xxD. Wszystko to NOWOŚĆ i musi się dopracować.
    Oddałem do serwisu - Plastik j.w. jest OK. Może SOFT?

Teraz CZEKAĆ dwa tygodnie !!!!!.....albo ????????

Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów