Cytat Zamieszczone przez maciejpak Zobacz posta
Witam wszystkich.
To jest mój "pierwszy raz" na tym forum i proszę o pomoc. Mam pytanie czy ktoś miał problemy w 300D z error 99. Czytałem wszystkie wiadomości na ten temat na tej stronie i nie nie wyrobiłem sobie zdania. Aparat nigdy nie był podłączony do żadnych urządzeń innych niż canona, w zasadzie nie pracuje z lampą zewnętrzną, a tem błąd powtarza się z różnymi kartami i przy różnych obiektywach. Czasami kilka razy pod rząd a czasami nic się nie dzieje. Jeśli ktoś wie czy można ten feler usunąc to zamieniam się w słuch.... Maciej z Torunia.
-----------------------------------------------------------------------------

[QUOTE=Czolem wszystkim. Mnie rowniez pojawil sie ERR 99 po jakies 2 dniach uzytkownia 400D ze standardowym kitem 18-55. Problem w tym ze aparat sciagalem z USA i nie wiem w zwiazku z tym co z gwarancja. Oczywiscie aparacik kupilem nowy, na amazonie. ERR 99 pojawia sie tylko w trybie auto w momencie wlaczania sie lampy. Lampa nie blyska tylko probuje zastartowac. Po paru sekundach pojawia sie ERR 99 i cala bajka o tym jak zlikwidowac blad. Przeczyscilem styki miedzy obiektywem a body i dziala poki co ale jestem zaniepokojony bo sprzet ma 2 dni! Co bedzie dalej i co z gwarancja?? Gdzie mam to reklamowac?? Pomozcie. A tak przy okazji blad nie pojawia sie z obiektywem Canon 70-300 USM? Bardzo prosze o pomoc, gdzie mam to wyslac w celu naprawy?? Piotrek z Krakowa[/QUOTE]