Strona 29 z 84 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

TomPo
    Guest

Domyślnie

witam

Dzisiaj tez miałem z moja puszka to samo (40D). Podpięty był Tamrona 17-50 (obiektyw ma ponad rok, nie sprawiał problemu) oraz lampy 430EX.

Po powrocie domu chciałem wymusić błąd, niestety nie udało mi sie.
    Ciekawe, czy to obiektyw czy lampa?

pozdrawiam
    Tomek

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja miałem 3 razy err99 z 24-70 (canona) w 40d.

Był to pierwszy dzień użytkowania sprzętu. Nigdy więcej ani z 24-70, ani z 70-200 błąd nie pojawił się (mam 1400 strzałów).

TomPo
    Guest

Domyślnie

Witam

Na stronie www.optyczne.pl jest test aparatu 40D, i tez mieli err. 99. Moze to wina oprogramowania. Mam nadzieje, ze niebawem pojawi sie nowa wersja oprogramowania.

pozdrawiam
    Tomek

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

W koncu postanowilem jakis czas temu wyslac body do serwisu bo czesciej zdazalo sie ze sie zawiesza. Po wnikliwych analizach doszedlem do wniosku ze zawiesza sie w trakcie zapisywania na karte. Trafilo sie tez kilka razy ze dane na karcie zostaly rozsypane.

Wymienili mi czytnik kart.

Jak pytalem ile to kosztowaloby poza gwarancja to odpowiedzieli ze 340 zl.

Po trzasnieciu 500 zdjec problem sie znow pojawil, odeslalem i czekam na jakis odzew, bo to juz staje sie uciazliwe.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Hehehe. Wiedzialem ze za szybko pochwalilem. Znow to samo
    Szlag mnie trafia, bo zawsze mam takie szczescie do sprzetu. Odeslalem kolo 15.11 a w piatek zatelefonowali do mnie i oznajmili ze przy poprzedniej naprawie wymienili czytnik kart i plytke digital, ktora odpowiada za przesylanie danych miedzy czytnikiem a czyms innym, chyba matryca. Mam im podeslac karte na ktorej doszlo do rozsypania zdjec. Ze swojej strony oczywiscie zapewnili mnie ze zapelnili juz 4 karty platinum 4GB i nic nie stwierdzili.
    Tymi kartami sprzelam rowniez w innym body i nic sie z nimi nie dzieje, podejrzewam ze bedzie to usterka nie do wykrycia.
    Gdzie w takim razie szukac pomocy ?
    Nie moge stac w aparatem w reku i klac ze sie zaciol, wyjmowanie baterii jest uciazliwe, a zdazylo sie ostatnio ze nie moglem odzyskac RAWA, bo sie wszystko rozsypalo na karcie.

Domyślnie

miałem jedną kartę która be problemów chodziła na alphie a jak włożyłem ją do 40d zaczęły się errory 99. Na innych kartach problemu nie ma - więc wina zapewne leżała po stronie karty

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

To nie jest jedna karta tylko kilka SD Extreme II, GoodRam, zwykla SD.

Dopiero zaczyna Awatar Skakun
    Miasto
    Rumia - Gdynia

Domyślnie

witam
    na 400D z T70-300 odnotowalem juz kilka err99 zawsze restart lub bateria pomagaja - na krotko a czyszczenie stykow - na dluzej
    niespecjalnie to uciazliwe ale jak sie znowu przytrafi to odsylam na serwis jeszcze ponad rok gwarancji

czy zabawa samorobnym kabelkiem moze cos miec w temacie? tzn kabelek byl uzywany z tym obiektywem ale nie gdy errory wyskakiwaly
    Ostatnio edytowane przez Skakun ; 11-12-2007 o 03:23
    ciagle czytam i wciaz wiele nie rozumiem ;p

eternalsunshine
    Guest

Domyślnie

Witam
    Dopiero co dostałem 400D kit. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją a err 99 wyskakuje mi cały czas. Nie zrobiłem jeszcze ani jednego zdjęcia!!!

Zastanawiam sie czy to błąd wynikający z karty (1GB x8 - pożyczonej) bo nadal czekam na profesjonalnego kingstona. Czy to moze być to?

Probowałem już dosłownie wszystkiego. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

Znacie serwis w poznaniu?

Dzięki za odpowiedź

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Wyslalem karty i przetrzepali je 3 razy i nic, serwisowi nic takie sie nie przytrafilo. Jutro mam odebrac swoja 30D. Wiec nadal zostaje z tym samym problelem. Ostatnio stracilem 3 ujecia, dosc wazne, bo nie dalo sie odzyskac z SD extrem III, co strace nastepnym razem ?

Czy ktos z Kolegow wysyalal body do serwisow w innych krajach np. Niemcy ?

Strona 29 z 84 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów