ja miałem taki błąd często tyż zanim zupełnie padła migawka
ja miałem taki błąd często tyż zanim zupełnie padła migawka
umiesz człowieka pocieszyć... :-)
miałem ten błąd w 20d i teraz mam nową migawkę
No bardzo możliwe, że to o czym pisali koledzy wyżej czyli migawka - niestety.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
miałem dokładnie to samo w 20d, tylko ze mi robił jakieś 50 foto i potem sie zacinał. Tak jak juz napisałem wcześniej mam teraz nową migawkę za jedyne 650zł + przesyłka
Tez mam error99 tylko, że w 300D. Występuje on tylko kiedy używam kita na 18mm przy maksymalnej przesłonie. Jak narazie kit działa, ale ciągle szukam zastępstwa...
Z Sigmą 70-300 i Canonem 28-90 error99 nie pojawił sie ani razu :smile:
Witajcie
Nie znalazlem jeszcze opisu do takiego przypadku dlatego zakladam nowy watek.
Nie przytrafilo sie nigdy wczesniej pierwszy raz ale skutecznie bo aparatu nie da sie uzywac.
d30 z obiektywem canon 17-85, baterie dwie nowe naladowane, karty dwie jedna standard 512, druga 1G extremeIII,
Co sie stalo, przy normalnym uzytkowaniu z ustawieniami Av robilem sobie zdjecia, w pewnym momencie zrobilem zdjecie lezac na ziemi czyli aparat do goryi lustro wydalo tak dziwny dzwiek jak nigdy dotad, potem samo zaczela zdjecie strzelac bez przerwy co 1 sek i tak juz zostalo.
Aparat gdy jest wylaczony z bateria w srodku to przu kazdym otwarciu pokrywy baterii lub zdjeciu zalozeniu obiektywu wyjeciu wlozeniu karty robi jedno zdjecie, dziwne bo jest na off
Po wlaczeniu aparatu bez przerwy robi zdjecia co 1 sekunde
Nie da sie wyswietlic zadnych ustawien zadne guziki nie dzialaja, na ekranie pojawia sie komunikat zeby wlaczyc i wylaczyc aparat bo jest problem z bateria robie tak i nie pomaga.
czytalem w necie ze error99 czesto jest przyczyna problemow z obiektywem lub karta
wyjalem baterie na noc bo tak tez sugerowano, czyscilem wszystkie mozliwe styki, wyjalem zmienilem baterie i karte i jest tak samo.
Aparat bez obiektywu i karty po wlaczeniu tez pstryka zdjecia bez przerwy
czy macie jakis pomysl co sie stalo i jak to naprawic
Aparat na gwarancji wiec z odeslaniem do serwisu nie bedzie problemu, ale znajoma prosila mnie o zdjecia na chrzcie (jutro) a tu lipnie bo chyba jej nie pomoge.
dziekuje za podpowiedzi i do uslyszenia
Marcin
Zdejmij obiektyw i zerknij czy lustro się nie oberwało.
Padnięta migawka. W moim 20D to był już finalny etap. Robi zdjęcia sam, nawet bez obiektywu, nie dotykany, nie masz wpływu na żadne ustawienia aparatu, nie działa podgląd a na wyświetlaczu masz cały czas "err99", zgadza się? Tylko serwis.