Strona 27 z 80 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Mieszany widok

pawelnow
    Guest

Domyślnie

ja miałem taki błąd często tyż zanim zupełnie padła migawka

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelnow Zobacz posta
    ja miałem taki błąd często tyż zanim zupełnie padła migawka
    u mnie wystapił ten błąd, kiedy padła przysłona w moim ulubionym obiektywie - w kicie :-)

Domyślnie

umiesz człowieka pocieszyć... :-)

Domyślnie

miałem ten błąd w 20d i teraz mam nową migawkę

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No bardzo możliwe, że to o czym pisali koledzy wyżej czyli migawka - niestety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

miałem dokładnie to samo w 20d, tylko ze mi robił jakieś 50 foto i potem sie zacinał. Tak jak juz napisałem wcześniej mam teraz nową migawkę za jedyne 650zł + przesyłka

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Tez mam error99 tylko, że w 300D. Występuje on tylko kiedy używam kita na 18mm przy maksymalnej przesłonie. Jak narazie kit działa, ale ciągle szukam zastępstwa...
    Z Sigmą 70-300 i Canonem 28-90 error99 nie pojawił sie ani razu :smile:

olneyman
    Guest

Domyślnie d30 i error 99 beznadziejna sytuacja

Witajcie

Nie znalazlem jeszcze opisu do takiego przypadku dlatego zakladam nowy watek.

Nie przytrafilo sie nigdy wczesniej pierwszy raz ale skutecznie bo aparatu nie da sie uzywac.

d30 z obiektywem canon 17-85, baterie dwie nowe naladowane, karty dwie jedna standard 512, druga 1G extremeIII,

Co sie stalo, przy normalnym uzytkowaniu z ustawieniami Av robilem sobie zdjecia, w pewnym momencie zrobilem zdjecie lezac na ziemi czyli aparat do gory i lustro wydalo tak dziwny dzwiek jak nigdy dotad, potem samo zaczela zdjecie strzelac bez przerwy co 1 sek i tak juz zostalo.

Aparat gdy jest wylaczony z bateria w srodku to przu kazdym otwarciu pokrywy baterii lub zdjeciu zalozeniu obiektywu wyjeciu wlozeniu karty robi jedno zdjecie, dziwne bo jest na off
    Po wlaczeniu aparatu bez przerwy robi zdjecia co 1 sekunde
    Nie da sie wyswietlic zadnych ustawien zadne guziki nie dzialaja, na ekranie pojawia sie komunikat zeby wlaczyc i wylaczyc aparat bo jest problem z bateria robie tak i nie pomaga.

czytalem w necie ze error99 czesto jest przyczyna problemow z obiektywem lub karta

wyjalem baterie na noc bo tak tez sugerowano, czyscilem wszystkie mozliwe styki, wyjalem zmienilem baterie i karte i jest tak samo.

Aparat bez obiektywu i karty po wlaczeniu tez pstryka zdjecia bez przerwy

czy macie jakis pomysl co sie stalo i jak to naprawic

Aparat na gwarancji wiec z odeslaniem do serwisu nie bedzie problemu, ale znajoma prosila mnie o zdjecia na chrzcie (jutro) a tu lipnie bo chyba jej nie pomoge.

dziekuje za podpowiedzi i do uslyszenia

Marcin

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Zdejmij obiektyw i zerknij czy lustro się nie oberwało.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Padnięta migawka. W moim 20D to był już finalny etap. Robi zdjęcia sam, nawet bez obiektywu, nie dotykany, nie masz wpływu na żadne ustawienia aparatu, nie działa podgląd a na wyświetlaczu masz cały czas "err99", zgadza się? Tylko serwis.

Strona 27 z 80 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów