Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 837

Wątek: Error 99 (err99)

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

Dziwne. Po kolejnym przepięciu adaptera z 350D do 10D zaczęło działać poprawnie. Przetestuję jeszcze dokładnie to parę razy na różnych czasach.
    Moim zdaniem było coś nie tak na stykach. Tak czy siak sprawdzę na różnych czasach dla pewności.

Póki co dzięki Kuchatek za podjęcie tematu i wybacz amatorowi zawracania d...

Pozdro.

Domyślnie

Witam.
    Mój problem jest dość podobny, aczkolwiek trochę nietypowy.
    Mam EOSa 350D z obiektywem 17-85 IS.
    Cały sprzęt jakiś czas temu zamókł i od tego czasu przy próbie zrobienia zdjęcia z wyższą przesłoną wyskakuje Err 99.
    Doszedłem do tego, że jest to spowodowane zacinaniem się przysłony, ale ciekawe jest to, że problem występuje tylko przy ogniskowych do około 35 mm
    ?
    Powyżej wszystko działa poprawnie ...

Czy wiecie, ile może coś takiego kosztować w serwisie ?
    Aha i jedyny serwis Canona znajduje się w Wawie, czy są gdzieś bliżej Torunia ?

Pozdrawiam

Andrzej

Doltor
    Guest

Domyślnie Canon eos 30d- error 99

Witam wszystkich użytkowników forum. Dzisiaj stałem się "szczęśliwym" posiadaczem C 30d+ EF-S 18-55. Założyłem obiektyw, zrobiłem kilka fotek i podczas robienia jednej z fleshem wyskoczył error 99 i tak już pozostało. Aparat na nic nie reaguje, nie wydaje żadnych dźwięków. Wyświetla jedynie ten błąd. Z góry dzięki za odpowiedź co może być przyczyną takiego zachowania.
    Pozdrawiam
    Ps. aparat jest nowy, próbowałem już słynnego czyszczenia styków

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doltor Zobacz posta
    Witam wszystkich użytkowników forum. Dzisiaj stałem się "szczęśliwym" posiadaczem C 30d+ EF-S 18-55. Założyłem obiektyw, zrobiłem kilka fotek i podczas robienia jednej z fleshem wyskoczył error 99 i tak już pozostało. Aparat na nic nie reaguje, nie wydaje żadnych dźwięków. Wyświetla jedynie ten błąd. Z góry dzięki za odpowiedź co może być przyczyną takiego zachowania.
    Pozdrawiam
    Ps. aparat jest nowy, próbowałem już słynnego czyszczenia styków
    Jedyne co to albo wymiana albo serwis. Tak czasami bywa niestety.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie dziwny err 99

witam koledzy (z gory przepraszam za ewentualna bledna nawigacje postu). W czym rzecz: posiadam 300D rebela z licznikiem, ktory nie przekroczyl 25000 zdjec. Od pewnego czasu aparat strzela jakby "do polowy" i pokazuje sie na wyswietlaczu err 99... po przejrzeniu forum padl blady strach padla migawka... ale nie... otoz blad ten pojawia sie podczas focenia z 420-tka... i to w momencie, kiedy palnik jest skierowany w gore (najczesciej)... po wylaczeniu lampy i zresetowaniu apartu - focenie bezproblemowe...

na allegro kupilem ostatniimi czasy taki materialowy uniwersalny dyfuzor oraz nasadke (daszek) na lampe - czy to moze miec cos wspolnego z "synchronizacja" czy cos sie jednak "fajczy" i powinienem rozgladac sie za drugim body... a moze sami macie pomysly jak mnie uspokoic badz zdolowac

za wszelka pomoc jak rowniez konstruktywne sugestie i uwagi serdeczne "podziekowal"

pozdrawiam

Miasto
    Silesia City

Domyślnie ...

przeciez pisalem, ze przegladalem forum... by nie bylo zem len - przejrzalem raz jeszcze ww linki i nic...

moze uscisle - foce na obiektywie kitowym i na stalce 50/1,8 - i nigdy, przenigdy nie bylo z nimi problemow... 2) lampa 420 - jest od nowosci z tym body i tez nigdy nie nawalala... - errory sie pojawily odkad nalozylem dyfuzory...

pytanie: zbieg okolicznosci czy cos z sama lampa na ten przyklad?

pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Hladon
    Miasto
    Jaworzno, Polska

Domyślnie Może styki.

Witam.
    Może przeczyść styki w stopce aparatu i w lampie. Może się lekko utleniły i dla tego ten błąd.
    Pozdrawiam.
    Maciej H.
    ..Aby mój talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty.
    Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów...
    Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hladon Zobacz posta
    Witam.
    Może przeczyść styki w stopce aparatu i w lampie. Może się lekko utleniły i dla tego ten błąd.
    Pozdrawiam.
    Maciej H.
    "letko naiwnie" - czszczenie stykow delikatnie szmatka i czystym spirytusem na ten przyklad? czy jest cos "extra dedykowanego"?

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gokyu Zobacz posta
    przeciez pisalem, ze przegladalem forum... by nie bylo zem len - przejrzalem raz jeszcze ww linki i nic...
    http://www.canon-board.info/announcement.php?f=39&a=3

Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).

Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów